Vor să domine Liga I mai clar decât CFR-ul! Un nou proiect de anvergură se naşte: stadion ultramodern, staff de Ligă şi transferuri spectaculoase

Dacă performanţa de acum doi ani, când Oţelul a uimit pe toată lumea şi a devenit campioană, graţie seriozităţii transmisă de Dorinel Munteanu jucătorilor, a venit în urma unor circumstanţe favorabile, Galaţiul ameninţă să devină unul dintre cluburile grele din România, pe termen lung. Un proiect serios pare să se nască în oraşul oţelului, toate premisele fiind favorabile: există sprijin din partea autorităţilor, Marius Stan fiind ales primar, există un staff profesionist, Munti şi Narcis Răducan demonstrând cât de abili sunt să conducă echipe de top, se lucrează la un nou stadion şi se aşteaptă un nou investitor, care să creadă în acest plan ambiţios.

Un nou patron

Măcinat de scandaluri în ultimul an, clubul dunărean a primit undă verde pentru a se desprinde de compania ArcelorMittal. Noii acţionari vor prelua fosta campioană în cel mai scurt timp, când va fi instalată şi noua conducere executivă, cu Narcis Răducan în fruntea organigramei.

Noul primar al Galaţiului şi-a atins un nou vis: noul Oţelul „va intra într-o nouă eră”, aşa cum îi place lui Marius Stan să spună. Fosta campioană a României scapă astfel de apele tulburi în care s-a scăldat un an de zile, exact din momentul în care a cucerit în premieră trofeul Ligii I. Invizibili până atunci, membrii Consiliului de Administraţie ai FC Oţelul s-au implicat tot mai mult în treburile echipei, impunând necesitatea unei a treia semnături pentru absolut orice cheltuială. Cum Ionel Borş, preşedintele CA, a evitat sau a întârziat să semneze multe dintre facturile grupării moldave, activitatea „oţelarilor” s-a gâtuit evident, câţiva jucători pregătiţi de Dorinel Munteanu fiind şi acum aproape de a pleca liberi deoarece nu le-au fost achitate toate drepturile financiare. Scandalul s-a încheiat după ce Marius Stan, directorul general al clubului, a câştigat competiţia pentru Primăria Galaţiului.

Stan a chemat urgent la negocieri şefii combinatului ArcelorMittal Galaţi, iar urmările sunt pozitive pentru echipă: cei de la Arcelor au emis un comunicat de presă prin care confirmă că se caută privatizarea reală a clubului şi că negocierile se poartă exclusiv cu managementul executiv, adică cu tabăra lui Stan, care va fi înlocuit zilele următoare la cârma fostei campioane cu Narcis Răducan. Noii acţionari par să fie Radu Călin, fost investitor la Poli Iaşi, şi Dan Adamescu, boss-ul care deţine Intercontinental şi România Liberă.

Stadion de 5 stele

Un nou stadion va apărea pe harta fotbalului românesc, promite primarul Galaţiului. Fostul preşedinte al Oţelului a anunţat încă din campania electorală că va ridica o arenă de 40.000 de locuri, dacă va ajunge primar.

Acum, după ce a reuşit să le câştige încrederea gălăţenilor, Marius Stan şi-a reconfirmat proiectul. Noua arenă va fi construită pe locul actualului stadion „Dunărea”, cel mai vechi stadion din Moldova.

„Am câteva proiecte, pe care nu vreau să le las numai pe hârtie. În primul rând vreau să transformăm stadionul Dunărea într-o arenă de Champions League. La fotbal, vom încerca să reedităm performanţa de anul trecut, câştigarea campionatului”, a declarat Marius Stan pentru ProSport.

Vin întăriri

Din punct de vedere al lotului, Oţelul stă destul de prost în acest moment, Antal şi Sălăgeanu, doi dintre cei mai importanţi jucători luând calea Vasluiului. Dorinel Munteanu este conştient că acest lot nu va avea şanse mari să prindă o cupă europeană şi a cerut întăriri; achiziţiile au început să apară la Oţelul: după ce l-au transferat pe Liviu Băjenaru, moldovenii sunt în aşteptarea a noi întâriri, din străinătate, mai precis un brazilian şi olandez, ambii de profil ofensiv.

 

Sursa : ProSport.ro