Autorul macelului din Capitala a fost acuzat in 2005 de lovire sau alte violente, dar a fost achitat

Protagonistul atacului armat de la coaforul din zona complexului Perla din Capitala, agentul de politie Gheorghe Vladan, a fost acuzat in 2005, de amenintare, insulta si loviri sau alte violente.

Instantele de judecata au dispus achitarea aceastuia la fond si recurs.

In 3 octombrie 2005, Vladan a fost reclamat de un barbat la Judecatoria sectorului 4 Bucuresti, pentru calomnie, loviri sau alte violente, amenintare si insulta, insa in iunie 2006 agentul a fost achitat, pe motiv ca fapta nu exista.

In recurs, Tribunalul Bucuresti a admis in parte, in 11 septembrie 2006, contestatia celui care l-a reclamat pe agent. Astfel, instanta a decis achitarea lui in baza articolului 10, litera b, Cod procedura penala, potrivit caruia „fapta nu este prevazuta de legea penala”.

Ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca, a declarat, luni, ca „personajul” care a deschis focul la coaforul din complexul Perla este politist din 2007, angajat din sursa externa.

E un personaj, ca nu pot sa ii mai spun politist, din 2007, angajat din sursa externa. Astea sunt datele pana acum„, a spus ministrul Berca.

Gheorghe Vladan a fost retinut de anchetatori pentru omor caificat si deosebit de grav, el fiind audiat la parchetul instantei supreme.

Vladan si-a impuscat mortal sotia si pe casiera coaforului unde aceasta lucra, ranind totodata alte sase persoane care se aflau in unitate.

Sursa: Mediafax