Sute de sloiuri uriase plutesc in deriva pe Dunare. Oamenii se tem pentru casele lor

Situatia de pe Dunare este de la zi la zi tot mai grava. Podurile de gheata s-au topit si sute de sloiuri uriase plutesc acum in deriva. Banchizele imense lovesc cu o forta uluitoare vasele acostate la mal si distrug zeci de pontoane.

La Braila, o nava de patrimoniu, veche de 100 de ani, sta sa se scufunde. De pe mal, oamenii sunt innebuniti de frica.
Cei din Ostrov, judetul Constanta, se tem ca Dunarea va rade toate casele.

O movila din Ostrov a devenit un soi de punct de observatie. De aici oamenii privesc ingroziti cum vin peste ei bucatilor uriase de gheata.

Forta sloiurilor este naucitoare. Au tarat in cateva secunde nave, grele de sute de tone. Nici motoarele puternice nu le-au putut tine in loc. Acum, localnicii se tem pe buna dreptate ca urmeaza casele lor.

Doar cativa metri despart sloiurile uriase de zeci de gospodarii, curti si gradini care sunt in pericol de inundatii. Localnicii nu pot decat sa se roage sa nu se incalzeasca brusc.

La Braila, nava cu zbaturi „Borcea” a fost aproape zdrobita de un ponton. Paramele s-au rupt, iar tevile metalice de care se leaga acestea, cu un diametru de 30 de centimetri, erau indoite.

Marinarii au reusit cu greu sa elibereze dintre gheturi pontonul ca sa-l poata repara.

 

La Galati, in ultimele trei zile, sapte poduri plutitoare au fost avariate, iar o salupa a politiei de frontiera, prinsa intre ele, s-a facut praf.

 

Sursa: Pro TV