Alti 150 de opozanti, inclusiv bloggerul Aleksei Navalnii, au fost arestati la Moscova

Alti aproximativ 150 de opozanti rusi, intre care celebrul blogger Aleksei Navalnii, au fost arestati in cursul unei manifestatii la Moscova luni seara, organizata pentru a contesta victoria lui Vladimir Putin la prezidentialele de duminica.

Salut tuturor din masina politiei„, a scris Aleksei Navalnii pe contul sau de Twitter. Liderul de extrema-stanga Serghei Udaltov a fost de asemenea retinut, ca si Ilia Iasin, din cadrul miscarii Solidarnost, a constatat un fotoreporter alAFP.

Presa rusa a mentionat de asemenea arestarea ecologistei Evghenia Cirikova.

Aproximativ 150 de manifestanti au fost retinuti, in timp ce sute de membri ai fortelor de ordine erau mobilizati la locul mitingului, a precizat o sursa din politie pentru agentia Interfax.

Manifestantii se reunisera in piata Puskin, din centrul Moscovei, unde se desfasurase cu putin timp inainte un miting al opozitiei autorizat, la care au participat intre 14.000 si 20.000 de opozanti, conform estimarilor.

Dupa acest miting, cateva sute de manifestanti au refuzat sa paraseasca piata, inclusiv acesti lideri ai opozitiei.

Anterior, in cursul serii, in cadrul altor manifestatii, cel putin 200 de opozanti au fost deja arestati la Sankt Petersburg si la Moscova, intre care si scriitorul Eduard Limonov.

Vladimir Putin, care a mai fost presedinte in perioada 2000-2008, a castigat scrutinul prezidential de duminica cu aproape 63,6 la suta din voturi, potrivit rezultatelor definitive publicate luni seara.

Derularea acestui scrutin a fost criticata de opozitie si de misiunea de observatori a Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) din Moscova.

Sursa: Mediafax