Alveole unice „Made in Romania” care te obliga sa incetinesti atat la intrare in localitate cat si la iesire

Seful Politiei Rutiere Bihor spune ca a sesizat CNADNR privind alveolele rutiere de pe DN19

Romania ne surprinde din nou si vine cu noile alveole de reducere a vitezei, care au menirea de a preveni accidentele rutiere si de a reduce viteza la intrare in localitate, insa nu si pe DN19 unde au fost inventate noile alveole „Made in Romania” care te obliga sa incetinesti viteza la intrare in locaitate dar si la iesire, obligandu-te sa franezi cand de fapt legislatia rutiera iti permite sa cresti viteza.

Oricine a circulat in Ungaria a putut observa ca exista alveole de reducere a vitezei, insa doar pentru banda de intrare in localitate, nu si la iesire din ea. DN 19 este singurul drum european care traverseaza Bihorul si care are alveole care curbeaza si banda de intrare dar in acelasi timp si banda de iesire din localitate.

Ca atare, am cerut parerea sefului Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Bihor

„Pentru orice reabilitare a unui drum european care traverseaza mai multe judete, lucrarea se proiecteaza, se aproba si se plateste de catre CNADNR. Ministrul Anca Boagiu si subalternii dansei gireaza aceste lucrari. SPR Bihor a trimis sesizari la CNADNR privind faptul ca alveolele de pe DN 19 ar trebui sa oblige sa reduca viteza doar soferii care intra in localitaţi. Dar vedeti si dvs. Ne bucuram ca macar pe DN 79 Oradea – Arad nu ne mai confruntam cu asemenea probleme”, ne-a declarat comisarul sef Dorin Sava.

Mai multe accidente s-au produs in Tarcea din cauza alveolelor construite la iesire din localitate.

 

Sursa: stirinoutati.info

1 comment for “Alveole unice „Made in Romania” care te obliga sa incetinesti atat la intrare in localitate cat si la iesire

  1. bobo
    15 iulie 2012 at 12:53

    ce sa-i faci…asai la noi

Comments are closed.