TOP 10: Cei mai malefici psihopaţi narcisişti din istoria omenirii


Listverse.com a realizat un top inedit din istoria omenirii. Românii nu puteau lipsi.
1. Vlad Ţepeş

Statutul istoric al lui Vlad Ţepeş este oscilant. Legendele populare vorbesc despre un conducător viteaz care a apărat Ţara Românească de invadatorii turci, despre un strateg de excepţie şi despre un lider care a reuşit să stârpească hoţia în teritoriul peste care domnea. Pedeapsa preferată de către Vlad Ţepeş pentru prizonieri şi pentru cei care se făceau vinovaţi de delicte era tragerea în ţeapă. Se estimează că Vlad Ţepeş a ucis astfel aproape 100.000 de oameni. „Este un erou naţional în România”, concluzionează autorul articolului de pe site-ul listverse.com, care l-a aşezat pe cea mai înaltă treaptă a celor mai malefici psihopaţi narcisişti din istoria omenirii.

2. Conteza Elisabeta Bathory

Elizabeta Bathory este considerată ca fiind cea mai prolifică ucigaşă în serie din istorie. După ce regele Mathias al III-lea a trimis un grup de soldaţi pentru a ancheta cazul dispariţiei unor femei, contesa a fost acuzată de mutilarea totală a victimelor, de mutilarea organelor genitale, de bătăi îndelungate, de muşcături ale feţei şi corpului, amputarea braţelor şi a altor părţi ale corpului şi de înfometarea victimelor până la moarte. Crimele s-au succedat timp de 25 de ani. Elisabeta Bathory a fost condamnată numai pentru 80 de victime, însă numărul acestora a fost de câteva sute. Nu a putut fi judecată din cauza statutului de contesă, însă a fost închisă într-o cameră a castelului unde a murit după patru ani.

3. Reinhard Heydrich

Heidrich a fost generalul Poliţiei germane în timpul celui de-al II-lea Război Mondial şi a fost numit de către Adolf Hitler în fruntea SD, Gestapo şi Kripo. A fost foarte aproape de a-i ucide pe toţi evreii din întreaga regiune cehoslovacă şi a fost asasinat în timpul Războiului de către Mişcarea de Rezistenţă.

4. Caligula

A fost împărat al Romei timp de patru ani. Domnia a început sub bune auspicii şi se crede că a înnebunit după ce o frebră severă i-a afectat activitatea cerebrală într-un mod iremediabil. A ordonat uciderea a zeci de mii de oameni care i s-au opus într-un fel sau altul.

5. Timur Lenk

Timur Lenk a vrut să refacă Imperiul Mongol pe care Gingis Han îl clădise cu câteva sute de ani înainte. A cucerit teritorii importante şi a ucis zeci de mii de oameni, construind piramide din capete în jurul oraşului Isfahan din Iranul de astăzi.

6. Irod cel Mare

Biblia nu este singura carte care vorbeşte despre crimele lui Irod. Izvoarele istorice confirmă faptul că a ucis toţi copiii cu vârsta mai mică de doi ani din regiunea Bethleem-ului din cauza unei profeţii şi, pe măsură ce îmbătrânea, paranoia sa ducea la manifestări din ce în ce mai violente.

7. Josef Rudolf Mengele

A fost supranumir „Îngerul morţii” şi a lucrat ca medic în lagărul de la Auschwitz. Exprimentele sale medicale au îngrozit umanitatea, iar „palmaresul” său include uciderea a mii de evrei în urma unor experimente odioase prin intermediul cărora, de multe ori, nu dorea decât să afle cât timp pot trăi oamenii care sunt mutilaţi într-un fel sau altul.

8. Robert John Maudsley

Robert Maudsley este cel care l-a inspirat pe Thomas Harris să creeze personajul Hannibal Lecter din filmul „Tăcerea mieilor” şi din romanul cu acelaşi nume.

9. Dean Arnold Corll

Ţintele lui Corll erau băieţii adolescenţi. Timp de trei ani, el a torturat şi ucis, împreună de doi complici, 28 de tineri pe care i-a ademenit cu bomboane, droguri şi alcool.

10. Ted Bundy

Crimele lui Ted Bundy sunt arhicunoscute. A ucis peste 30 de femei şi a întreţinut relaţii sexuale cu cadavrele unora dintre ele, până ce acestea intrau în putrefacţie. Ted Bundy este considerat ca fiind unul dintre cei mai odioşi criminali în serie din istorie.