Sute de oameni protesteaza in Piata Universitatii. 2 persoane, ridicate de jandarmi

In cea de-a 12-a zi de cand au inceput manifestatiile in Piata Universitatii, nici frigul, nici izul de sarbatoare al zilei nu le-a mutat gandul celor prezenti de la nemultumiri. Corespondentul Catalin Radu Tanase se afla in mijlocul protestatarilor.

18:15 – Doua persoane care aveau asupra lor pliculete cu substante stupefiante au fost oprite de jandarmi la filtrul de la Piata Universitatii, ele fiind duse la sectia de politie, a declarat Florin Hulea, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Romane. Potrivit lui Hulea, pliculetele gasite asupra celor doua persoane ar putea contine marijuana.

In Piata Universitatii protesteaza aproximativ 300 de persoane, iar la nivel national in jur de 3.000 de persoane. Manifestantii au inceput sa se adune inca de la orele pranzului in fata Teatrului National din Piata Universitatii din Bucuresti, scandand in continuare sloganuri impotriva clasei politice. Concomitent cu protestul spontan din Piata Universitatii, ajuns in a douasprezecea zi, marti a avut loc in Piata Victoriei un miting organizat de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, in Rezerva si in Retragere, urmat de un mars de protest pana la sediul TVR.

Jandarmeria a anuntat ca la protest au participat aproximativ 3.000 de persoane, manifestatia incheindu-se la ora 16.00, fara incidente. Unii dintre participantii la mitingul din Piata Victoriei au plecat, la finalul protestului, de la sediul TVR spre Piata Universitatii. Grupul de protestatari a mers spre Piata Universitatii pe prima banda de pe Bulevardul Magheru.

De asemenea, marti au avut loc in mai multe orase manifestatii dedicate Unirii Principatelor Romane. Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Romane, Florin Hulea, a declarat ca 18 manifestatii dedicate Unirii Principatelor Romane au fost declarate la nivel national, insa probabil ca vor avea loc si alte actiuni publice nedeclarate. Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Romane a adaugat ca, potrivit legislatiei, participantilor la adunarile publice le este interzis sa aiba arme, explozivi, spray lacrimogen sau alte obiecte care pot fi folosite la violenta. Actiunile de protest au inceput vineri 13 ianuarie, la trei zile dupa ce Raed Arafat si-a anuntat demisia, si au continuat chiar si dupa revenirea acestuia, marti 17 ianuarie, in functia de subsecretar de stat la Ministerul Sanatatii.

Sutelor de oameni care se afla deja in Piata Universitatii li se alatura in aceasta seara si membrii galeriilor de fotbal.