Si-au riscat viata ca sa ajute sinistratii. Operatiune la limita in judetul Constanta


Cativa politisti din Capitala si-au riscat viata ca sa-i ajute cu hrana si alimente pe pescarii izolati din zona Periboina-Grindu Chituc.
S-au aventurat cu masina zeci de kilometri pe apele inghetate ale lacului Sinoe, pentru ca pe malul celalalt erau oameni izolati de restul lumii de trei saptamani, de cand drumul de acces a fost distrus de furtuna de zapada.

Aventura politistilor a inceput la Vadu, pe malul inghetat al lacului Razelm-Sinoe. Dupa ce au testat terenul cu privirea, apoi la pas, au pornit direct pe gheata solida ca asfaltul. Are cel putin un metru grosime, dar doar profesionistii ar trebui sa o incerce.

La un moment dat, parea intr-adevar ca sloiurile compacte cedeaza sub greutatea masinilor incarcate cu alimente.

Mergand in linie dreapta peste lac, politistii au facut
23 de km in mai bine de o ora. Cand i-au vazut de departe, unii pescari le-au iesit in intampinare, pe patine, si au preluat ajutoarele cu sania.

Cand, intr-un final, voluntarii au ajuns in Grindu Chituc, au fost primiti ca niste salvatori. Mai ales medicamentele aduse de ei erau nepretuite.

Dupa o zi si o noapte petrecute intre gheturi, politistii s-au intors in siguranta la Vadu, de unde au pornit inapoi spre Bucuresti. In urma lor, raman oamenii care se roaga sa nu fie uitati.

Sursa: Pro TV