O a doua explozie a avut loc la Sighetu Marmaţiei. Alte nouă persoane rănite


Update 10:00 – O a doua explozie a avut loc la locul deflagraţiei din Sighetu Marmaţiei. Din primele informaţii, se pare că există nouă persoane rănite. Corespondentul Antena 3, Vasile Dale, a relatat în direct că există nouă victime în a doua deflagraţie – trei poliţişti, doi pompieri şi patru angajaţi ai firmei care furniza gaz în clădire, scrie Antena3.

A doua deflagraţie a avut loc într-o încăpere separată de cea în care s-a produs explozia azi-noapte.

Şapte persoane rănite în explozii au fost aduse în Bucureşti, la bordul unui avion militar. Şase dintre ele au fost rănite în urma unei explozii într-un club din Sighetu Marmaţiei şi a şaptea a fost rănită într-o explozie produsă într-un bloc din Abrud.

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a aprobat efectuarea unei transport umanitar cu o aeronavă militară C-27J Spartan, de la Târgu Mureş şi Baia Mare la Bucureşti, pentru salvarea celor şapte persoane.

Pacienţii au fost asistaţi pe timpul zborului de o echipă medicală SMURD, misiunea fiind aprobată în urma solicitării subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, doctorul Raed Arafat.

Explozia din clubul din Sighet s-a produs sâmbătă noapte, în jurul orei 00:56, din cauza unei acumulări de gaze la un etaj superior al imobilului la parterul căruia se afla discoteca.

Bărbatul, un profesor, a fost rănit în urma unei explozii în blocul în care locuia, în Abrud. Şase apartamente din imobil au fost avariate în urma deflagraţiei.