Nici Messi n-a reuşit să îi convingă atât de repede! France Football a anunţat deja cine va câştiga ‘Balonului de Aur’ din 2012! Asta e lovitura de graţie pentru Ronaldo

Toată lumea se aştepta ca turneul final al Campionatului European din Ucraina şi Polonia să reprezinte un atu pentru Ronaldo, care ar fi putut decide, astfel, în favoarea sa, disputa de la distanţă cu Messi.

Starul Realului a reuşit un turneu extrem de bun, ducându-şi echipa până în semifinale, dar s-ar putea trezi fără distincţia supremă. Dacă până acum coşmarul lui CR7 era reprezentat de Barcelona şi Messi, lovitura ar veni acum de unde se aştepta mai puţin – de la un coechipier de la Real Madrid: revista „France Football”, cea care acordă, împreună cu FIFA, Balonul de Aur, a anunţat astăzi că Iker Casillas merită să câştige trofeul în acest an.

Pentru toate realizările sale, pentru siguranţa pe care o oferă la naţională, dar şi la Real, pentru personalitatea sa puternică şi influentă, pentru că este un exemplu pentru toţi, Casillas merită „Balonul de Aur” anul acesta„, notează sursa citată.

Ibericii au primit un singur gol la acest turneu final, iar goalkeeper-ul lui Real putea fi declarat lejer jucătorul turneului, dar UEFA l-a preferat pe Iniesta. În finala cu Italia, la selecţia cu numărul 137 pentru „Furia Roja”, Casillas a stabilit un record greu de egalat: a devenit primul jucător din istoria fotbalului cu 100 de victorii pe scena internaţională. De asemenea, Casillas a mai fixat un reper greu de egalat de vreun goalkeeper în viitorul apropiat: nu a luat gol în fazele eliminatorii, în timpul regulamentar, la două turnee finale consecutive.

Doar doi jucători cu naţionalitate spaniolă au luat celebrul trofeu, din 1956, când a fost pentru prima dată acordat: Alfredo Di Stefano (Real Madrid), în 1959, şi Luis Suarez (FC Barcelona), în 1960.

509 minute fără gol primit a reuşit Casillas la Euro, depăşindul pe Zoff.