Miting pro Basescu la Oradea

Circa 100 de persoane, adulţi şi copii, au participat miercuri seară, de la ora 20, la mitingul de protest organizat în Parcul Traian. Mitingul fusese anunţat de PDL Bihor şi Noua Republică – mişcarea lui Mihail Neamţu, transformată recent în partid.

Mitingul era convocat „împotriva actualelor ameninţări la adresa instituţiilor statului şi demiterii preşedintelui Traian Băsescu”. Majoritatea participanţilor au îmbrăcat cămăşi şi tricouri albe – culoare cerută de organizatorii mitingului.

La mişcarea de protest au participat lideri ai PDL Bihor – preşedintele interimar Ionel Avrigeanu şi consilierii locali Dorin Corcheş şi Adelina Coste. De asemenea, mulţi dintre cei prezenţi s-au arătat a fi sprijinitorii Partidului Noua Republică, fiind prezenţi şi liderii locali ai PNR: Traian Ştef şi Rodica Ardelean. Participanţii au afişat o serie de pancarte, multe dintre ele ironice la adresa actualei Puteri USL: „Ctrl+Crin, Ctrl+Victor, Ctrl+Alt+Del”, „După 22 de ani, ne forţaţi să fim din nou golani”, „Ponta cu „P” de la plagiat”, „Copiaţi de la noi munca cinstită” sau „Somnorosul din Senat vrea să doarmă la Palat”. Un copil afişa o pancartă cu următorul mesaj: „Vreau un model sănătos, copy-paste-ul nu-mi este de folos”.

Traian Ştef a luat o portavoce şi a făcut o serie de referiri şi la mediul politic local. Ştef a evidenţiat traseismul unor politicieni ca parlamentarii Petru Filip şi Octavian Bot, care au plecat de la PDL la PSD, respectiv PNL. De asemenea, Ştef a criticat şi PDL pentru faptul că l-a desemnat pe un alt traseist, Radu Ţîrle ca şi candidat propriu pentru Consiliul Judeţean.

Alte mitinguri de protest PDL-Noua Republică sunt anunţate şi pentru zilele viitoare. Joi seară, de la ora 20, tot în Parcul Traian, iar în perioada 13 – 17 iulie, de la ora 20, în Piața Unirii (la statuia lui Mihai Viteazul).

 

Sursa: Bihon.Ro