Incredibil: drogurile halucinogene ar putea prelungi viaţa bolnavilor de boli incurabile


Substanţele halucinogene s-au dovedit a face miracole în cazul pacienţilor cu cancer în fază avansată.

Un astfel de caz a fost întâlnit în SUA, unde o femeie căreia i se spusese că mai are de trăit maximum 14 luni a reuşit să facă faţă bolii mai bine de patru ani.

Americanca Pam Saduka a aflat la vârsta de 55 de ani că va muri. Femeia a mers la medic, iar dignosticul a fost cancer în metastază, spunându-i-se că mai are de trăit între patru luni şi 14 luni.

Iniţial , femeia a încercat să încetinească înaintarea bolii, alergând câte zece kilometri pe zi. Când s-a apropiat însă de termenul limită, la sfârşitul celor 14 luni, a intrat în panică.

„Când treci de termenul limită, nu-ţi mai faci planuri nici măcar pentru a doua zi. Nu faci altceva decât să te întrebi când se va întâmpla”, a povestit soţul femeii.

Ea a participat apoi la un experiment în care i-au fost administrate substanţe halucinogene şi i-a uimit pe toţi, reuşit să supravieţuiască patru ani.

Experimetul a fost condus de Charles Grob un psihiatru de la Centrul Medical Harbor-U,C.L.A., care a administrat pacinenţilor psilocybin, un component activ obţinut din ciuperci halucinogene. Studiile pe această temă nu s-au încheiat încă, dar specialiștii atrag atenţia asupra faptului că nu trebuie să se cadă în cealaltă extremă și să se piardă controlul asupra utilizării acestor substanţe, care practic sunt droguri.