IMAGINI SPION DIN COREEA DE NORD. Kim Jong Un dat de gol in fata SUA de un satelit

O serie de noi fotografii facute prin satelit in Coreea de Nord a fost publicata de CNN.

In imaginile facute din spatiu de satelitul GeoEye se poate vedea Centrala Nucleara Yongbyon, a carei constructie a avansat vizibil de la reluarea lucrarilor, in primavara acestui an.

Pozele facute in data de 24 aprilie au fost analizate de expertul in imagistica Allision Pucionni, care a observant modificari la acoperisul reactorului. In plus, o „macara mobila” a fost adusa pe santier.

„Aceasta macara se poate invarti deasupra reactorului, pentru a facilita constructia. Cel mai probabil va ajuta la montarea cupolei”, a declarat Pucionni.

Coreea de Nord

Potrivit Phenianului, reactorul „va ajuta la rezolvarea unor probleme de alimentare cu energie electrica a locuintelor”.

„Este, de asemenea, o componenta importanta in efortul constructiei de arme nucleare”, potrivit blogului care a publicat o alta serie de imagini cu centrala in constructive, in luna aprilie a acestui an.

Chiar si dupa ce cupola reactorului va fi montata, mai ramane o cantitate imensa de munca pana cand acesta sa fie functional, a explicat Puccioni.

Coreea de Nord, care s-a retras din Tratatul privind Neproliferarea Armelor Nucleare din 2003, a acceptat , in februarie, sa suspende acrivitatea nucleara de la Yongbyon, in schimbul primirii de ajutoare din partea SUA.

In aprilie insa, Phenianul a testat fara success o racheta cu raza lunga de actiune. Washington-ul a reactionat imediat, declarand ca termenii intelegerii au fost incalcati.

Lucrarile la centrala nuclear au fost sistate in luna decembrie a anului trecut, fie din cauza decesului lui Kim Jong Il, fie, cel mai probabil, din cauza conditiilor meteo, avand in vederea ca temperaturile scazusera considerabil.

1 comment for “IMAGINI SPION DIN COREEA DE NORD. Kim Jong Un dat de gol in fata SUA de un satelit

  1. 5 decembrie 2012 at 10:49

    Iti transmit kitul urlaorir de anul nou cu ocazia terminarii de parcurs dintr-un cap in celalalt al blogului tau.Dintr-un spirit conservatorist am si eu curiozitatea si placerea descoperirii unor imagini cu Bucurestiul veki pornite dintr-o descoperire a unei fotografii din momentul costruirii, de catre strabunici, a casei in care locuiesc, astfel ca m-a facut curios sa vad cum aratau si imprejurimile. si gandidu-ma la generatiile viitoare am inceput sa pastrez vilele ce se darama skimbandu-se cu constructii nepotrivite zonei Domenii.Nu am avut pornirea necesara pentru a ajunge pe atatea acoperisuri inalte dar iti pot aduce la colectie o panorama de pe TowerCenter asta daca nu trebuie sa fii autorul tuturor din colectie.Mai am niste colectii de ziare veki si voi incerca la un moment dat sa scanez ce gasesc la acest capitol. ( negasind pana acum pe cineva afectat de microb nu am avut motivatia necesara sa ma cufund in praf )Pe curand.

Comments are closed.