Elena Udrea s-a abţinut la votul din Biroul Permanent privindu-l pe Preda


Propunerea de revenire asupra deciziei de excludere din PDL a eurodeputatului Cristian Preda i-a aparţinut lui Emil Boc, care a fost susţinut şi de Monica Macovei, în timp ce liderul PDL Bucureşti, Elena Udrea, a susţinut că nu e oportună şi s-a abţinut la vot, au declarat surse din partid.
Surse din conducerea PDL au relatat, pentru MEDIAFAX, că preşedintele partidului, Emil Boc, a fost cel care a propus, în şedinţa BPN de luni, să se revină asupra deciziei de a propune excluderea europarlamentarului Cristian Preda.

Practic, Emil Boc, care îl invitase la şedinţă şi pe Cristian Preda, a propus, în prezenţa acestuia, ca membrii PDL să ia decizia de a nu mai trimite CNC propunerea de excludere a acestuia din partid, au precizat aceleaşi surse.

Potrivit acestora, propunerea preşedintelui PDL a fost susţinută şi de către vicepreşedintele PDL Monica Macovei, cea care s-a pronunţat şi public împotriva excluderii lui Preda.
În schimb, Elena Udrea, vicepreşedinte PDL şi liderul organizaţiei Bucureşti a partidului, a susţinut că nu este oportună revenirea asupra deciziei BPN privind excluderea lui Preda. De altfel, Udrea a fost cea care s-a şi abţinut la votul de luni din BPN, au declarat sursele citate.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, luni, că europarlamentarul Cristian Preda „a fost, este şi va rămâne o resursă politică importantă a PDL”, de care partidul are nevoie, explicând astfel decizia BPN de a nu mai trimite spre CNC propunerea de excludere din partid a lui Preda.

Boc a precizat că BPN al PDL a decis luni, cu doar o abţinere, să nu mai trimită spre CNC propunerea de excludere din partid a lui Cristian Preda.

Întrebat care a fost motivaţia acestei decizii, Emil Boc a precizat că au avut loc discuţii între el şi Cristian Preda şi a vorbit şi despre atitudinea din ultima lună a acestuia. „Atitudinea domnului Cristian Preda a fost produsul unei evoluţii de mai bine de o lună de zile de la momentul deciziei BPN şi a discuţiilor pe care le-a avut cu mine şi cu conducerea partidului, înţelegând în ultimă instanţă faptul că atunci când eşti într-o competiţie electorală eşti de partea partidului din care faci parte. Şi, pe de altă parte, Cristian Preda a fost, este şi va rămâne o resursă politică importantă a PDL, de care avem nevoie”, a explicat Emil Boc.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a precizat că Preda le-a spus că a luat-o ca pe o lecţie şi a înţeles care era mesajul democrat-liberalilor. „Chiar aşa mi-a spus: «Mi-am luat lecţia pe care trebuia să o iau»”, a relatat Voinescu.

BPN al PDL a decis, luni, să nu mai trimită CNC propunerea de excludere din partid a europarlamentarului Cristian Preda, a anunţat chiar acesta, după ce a participat la şedinţa conducerii democrat-liberale.

„S-a discutat despre situaţia mea în PDL. BPN a decis să nu mai trimită CNC propunerea de excludere a mea din partid”, a precizat Cristian Preda, după ce a participat la şedinţa conducerii partidului. Potrivit lui Preda, decizia a fost luată prin vot, înregistrându-se doar o abţinere.

Excluderea europarlamentarului Cristian Preda din PDL a fost aprobată, la începutul lunii aprilie, de conducerea partidului. Hotărârea finală urma să fie luată de Consiliul Naţional de Coordonare al PDL. Decizia BPN a venit după ce Preda l-a criticat pe candidatul partidului la Primăria Capitală, Silviu Prigoană, şi a anunţat că el va vota pentru candidatul independent Nicuşor Dan.

În 13 aprilie, preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, declara că este foarte posibil ca partidul să treacă peste „incidentul” legat de europarlamentarul Cristian Preda, care fusese propus de BPN pentru excluderea din PDL.