Dobriţoiu: Fac apel la preşedintele suspendat să nu implice Armata în campania electorală

Ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu, afirmă că cele 8 secţii de votare din Afganistan şi Balcanii de Vest au fost dimensionate în funcţie de necesităţi şi numărul mare de militari, menţionând că faţă de 2009, când au fost organizate 4 secţii, configuraţia dispunerii unităţilor militare este alta.

Dobriţoiu transmite, într-un comunicat al PNL, precizări referitoare la „declaraţiile preşedintelui suspendat Traian Băsescu, care pune la îndoială buna-credinţă a organizării procesului electoral în unităţile militare dislocate în Afganistan”.

„Cele opt secţii de votare din Afganistan şi Balcanii de Vest au fost dimensionate în funcţie de necesităţi şi numărul mare de militari dislocaţi în teatrele de operaţiuni. Spre deosebire de alegerile din 2009, când au fost organizate patru secţii de votare, configuraţia dispunerii unităţilor militare române în bazele de dislocare este alta, în conformitate cu necesităţile aliate, iar numărul batalioanelor de manevră a crescut. Mă surprinde că preşedintele Băsescu nu ştie că militarii sunt dispuşi diferit acum faţă de 2009, dar poate că aceasta se explică şi prin faptul că ignoră realităţile dificile ale unui spaţiu de operaţii insurgenţional”, susţine el.

Vezi continuarea pe Mediafax

1 comment for “Dobriţoiu: Fac apel la preşedintele suspendat să nu implice Armata în campania electorală

  1. 5 decembrie 2012 at 21:34

    Trebuie sa recunoastem ca artama rusa a avut un rol foarte important si foarte multi soldati au ramas in pamntul tarilor salvate.Fie ca ne place sau nu, chiar daca ne leaga amintiri nu tocmai placute legate de ocupatia rusa, stalinism nu putem sa nu ignoram rolul lor important.Chiar si acum nu ar trebui sa-i ignoram.Sunt vecinii nostri cei mai importanti din Est.va multumesc pentru mesaj.

Comments are closed.