CODUL GALBEN de ninsori a intrat in vigoare. Vezi prognoza pe trei zile


20 de judeţe din centrul şi estul ţării sunt sub cod galben. În Transilvania, Moldova şi în zona montană precipitaţile vor cădea şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va ajunge la peste 60 km/h în estul ţării şi la peste 80-90 km/h la munte. Luni vremea va fi rece în toată ţara. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi precipitaţii în sudul, centrul şi estul ţării. Maximele vor fi cuprinse între 4 şi 14 grade.

Luni – Bucureşti

În capitală va fi rece. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi condiţii de ploaie. Temperatura scade faţă de ieri: la amiază vor fi cel mult 12 grade.

În ţară:

Vremea continuă să se răcească în regiunile de dincolo de Carpaţi. În Transilvania sunt condiţii de precipitaţii mixte. 9 grade vor fi la Timişoara, Arad, Oradea. În depresiuni însă doar 4-5 grade.
Şi în sud, vreme rece pentru această dată. Maximele sunt cuprinse în general între 12 şi 14 grade cu cele mai mari valori în Oltenia. Cerul va prezenta înnorări temporare şi pe arii restrânse va mai ploua.
În Dobrogea, maximele scad cam cu 8-9 grade faţă de ieri: 10 grade doar la Tulcea, 12 la Cernavodă şi 11 la Constanţa. Cerul va fi mai mult noros şi pe arii restrânse plouă.

În Moldova, aceeaşi vreme, adică rece şi cu cer încărcat de nori, pe arii restrânse plouă şi încă sunt conditii ca în partea de nord a regiunii izolat să fie lapoviţă sau ninsoare. Maximele sunt modeste: 3-4 grade în nord la Suceava şi Botoşani şi 10 la Focşani şi Galaţi.

Marţi – Capitală:

În capitală, o dimineaţă rece, 1-3 grade, cu condiţii de brumă în zona preoresenească. Maxima se va situa în jurul valorii 14 grade.

În ţară:

Marţi vremea va fi rece, cerul variabil, mai mult senin în vest. În sudul ţării în partea a doua a zilei vor fi unele înnorări şi condiţii de ploi de scurtă durată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7-8 grade în depresiuninile transilvane şi în nordul Moldovei şi 15 grade la Drobeta Turnu Severin.

Miercuri – Capitală

În capitală vremea se va încălzi uşor, maxima se va situa în jurul valorii de 17 grade.

În ţară:

Miercuri vremea se va încălzi uşor, cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară în partea de vest a ţării, unde izolat vor fi condiţii de ploi slabe. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 grade la Miercurea Ciuc dar şi pe litoral la Constanţa şi 19 grade la Timişoara.