Adio, Forbes. Bloomberg iti spune ZILNIC care sunt cei mai bogati oameni ai lumii. Surpriza de pe 4

Bloomberg va publica in fiecare zi topul miliardarilor planetei, bazat pe valoarea lor neta in functie de fluctuatiile actiunilor si informatiilor de ultima ora din cadrul companiilor.

Bloomberg Billionaires Index este, pe scurt, versiunea in timp real a topului Forbes ce apare anual. Daca primele trei pozitii raman neschimbate fata de varianta Forbes, pozitia a patra este ocupata de fondatorul Ikea, Ingvar Kamprad, care pana acum era doar pe locul 162. Asta pentru ca el neaga in continuare ca ar fi proprietarul companiei (desiBloomberg insista).

Pe locul 1 este Carlos Slim, miliardarul din telecomunicatii al Mexicului, cu o valoare estimata la 68.5 miliarde de dolari. Un „pic” in urma sa sta Bill Gates, a carui valoare atinge 62.4 pe miliarde. Podiumul e inchis de Warren Buffet, la distanta mare de primele 2 pozitii, cu „doar” 43.8 miliarde de dolari.

Cel mai ambitios miliardar sta doar pe locul 10. Brazilianul Eike Batista a promis ca va fi primul pana in 2015. Mai are de recuperat 39 de miliarde fata de Carlos Slim, dar e motivat de traditia tarii sale. „Orice brazilian vrea sa fie primul. E randul nostru sa fim pe primul loc”.

Sursa: Business Insider