Zăpada a „mâncat” asfaltul. CRATERE imense pe şoselele din Capitală, spre disperarea şoferilor


Abia a dispărut zăpada de pe şosele, că au ieşit la iveală gropile imense din asfalt. Aproape că nu există stradă fără probleme, iar şoferii se chinuie cu greu să le ocolească pentru a nu-şi distruge maşinile. La o săptămână de la ultima ninsoare, marile bulevarde din Bucureşti sunt pline de gropi.

O poveste care se repetă în fiecare primăvară. De la Administraţia Străzilor Bucureşti, situaţia e privită cu detaşare.

Resemnarea Admistraţiei Străzilor îi costă pe plătitorii de taxe sute de mii de lei în fiecare an. Numai în 2009, asiguratorii au primit aproape jumătate de milion de lei.

Practic, şoferii plătesc de 3 ori ca să meargă pe un singur drum: taxele către primărie, asigurarea auto şi reparaţiile după datul în gropi.
Până la marea asfaltare, craterele vor fi umplute temporar cu o mixtură, la rece. Chiar şi aşa, şoferii ar face bine să conducă cu ochii în patru.

Şi nu doar Capitala e brăzdată de gropi. La Braşov, 4 km de centură nu au mai fost reabilitaţi de 4 ani. După fiecare deszăpezire, gropile se adâncesc. Ultima reabilitare poartă semnătura societăţii Vectra SRL, patronată de regele asfaltului din Braşov, Marcel Butuza.

Sursa: Antena3