VIDEO SOCANT. Torturati de medicii care ar trebui sa le aline suferintele. Drama ranitilor din Siria

Aceste imagini, difuzate de un post de televiziune britanic, arata scene cutremuratoare, in care ranitii care ajung la un spital din Homs sunt torturati chiar de cei care ar trebui sa-i ingrijeasca.

Orasul Homs este un bastion al revoltei impotriva regimului condus de presedintele Bashar al-Assad. Natiunile Unite estimeaza ca pana acum peste 7.500 de civili au fost ucisi in confruntari.

Nici ranitii nu au parte de o soarta mai buna, dupa cum vedem in video de mai jos, filmat de un angajat sub acoperire, care a trimis apoi filmul unui jurnalist francez, iar acesta din urma l-a dat postului britanicChannel 4.

Persoana care a filmat povesteste ca ranitii sunt torturati de medicii de la acest spital militar. Sunt batuti, electrocutati, iar picioarele le sunt rupte. Altii sunt operati fara anestezie, nu primesc apa sau sunt impiedicati sa urineze.

ranit, spital Homs

Ranitii care apar in aceste cadre sunt civili sau soldati care au refuzat sa se mai supuna ordinelor.

Desi relatarea acestui angajat nu poate fi verificata in totalitate, in imaginile filmate se pot vedea clar raniti care sunt legati cu lanturi de pat, au urme de lovituri, iar pe o masa se afla un bici si un cablu electric.

 Atentie! VIDEO contine Imagini socante!

Sursa: Reuters