TVA, plătit la încasarea facturii


Foto: gazeta-afacerilor.ro

Guvernul a decis, luni, ca plata TVA să se facă la încasarea facturii, nu la facturare. Măsura se va aplica doar IMM-urilor care înregistrează o cifră de afaceri anuală de maximum 500.000 de euro, dacă plăţile sunt efectuate prin bancă. Data aplicării măsurii urmează să fie stabilită.

Plata TVA se va efectua la încasarea facturii, a anunţat, luni, premierul Victor Ponta.

Modificarea se aplică firmelor cu o cifră de afaceri de până în 500.000 de euro.

Prin plata TVA la încasarea facturii, spune Victor Ponta, se elimină evaziunea fiscală, scrie Realitatea.Net.

Decizia Guvernului de a introduce plata TVA la momentul încasării facturii pentru firmele cu cifră de afaceri de maximum 500.000 euro a fost anunţată şi miercuri de premierul Victor Ponta.

Conform acestui sistem, firma care emite factura va achita TVA doar la momentul încasării sumei din respectiva plată, dar şi firma care primeşte factura nu va mai putea deduce TVA decât la momentul plăţii, au explicat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

Ponta a mai precizat că TVA va fi eligibil pentru decontare în cazul proiectelor finanţate din fonduri UE şi că plafonul de deductibilitate va creşte de la 20% la 50% în cazul investiţiilor în domeniul cercetării-dezvoltării.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/tva-platit-la-incasarea-facturii_968055.html#ixzz20lm1Xu2R