„Strălucit dar discret”, „Putea convinge femeile să facă ORICE”. Află dedesubturile vieţii discrete a premierului Vladimir Putin


Premierul Vladimir Putin rămâne marele favorit al alegerilor prezidenţiale de duminică, din Rusia. Dar recentele manifestaţii de masă împotriva sa dovedesc că popularitatea lui este în scădere.

Pe de altă parte, biografia lui Putin păstrează destule secrete, chiar şi după 12 ani la putere.

Ca fost agent secret, Vladimir Putin a avut grijă să nu se ştie prea multe despre viaţa sa dinainte de a fi numit prim-ministru. Reporterii au descoperit-o doar pe una din fostele sale profesoare din Sankt Petersburg. Ea spune că Putin era un elev strălucit, dar care nu făcea uşor dezvăluiri.

După destrămarea Uniunii Sovietice, Putin a trecut la viaţa civilă, ca protejat al primarului reformator din Sankt-Petersburg. Foştii colegi i-au păstrat amintiri foarte bune, în special femeile.

După ce protectorul său a pierdut alegerile, Putin s-a mutat la Moscova. A câştigat repede încrederea lui Boris Elţîn, care l-a desemnat ca succesor. Ca prim-ministru, preşedinte şi din nou prim-ministru, Vladimir Putin a devenit cel mai admirat politician din Rusia.

La un miting recent, Putin a fost aclamat de 130.000 de oameni. Dar, acum, şi adversarii săi atrag la fel de multă lume la adunări de protest.

Analiştii de la Moscova cred că Vladimir Putin nu mai este atât de sigur pe el cât vrea să pară şi că, deşi va câştiga fără probleme alegerile, ar putea să nu-şi încheie mandatul prezidenţial de şase ani.

Sursa: Antena3