Site-ul pentru care Google a oferit 200 de milioane de dolari in 2008, vandut acum cu doar 500.000

In 2008, Google a facut o oferta fabuloasa pentru achizitionarea site-ului Digg, cel care poate fi considerat un precursor al modului in care Facebook si Twitter raspandesc continutul viral astazi, prin intermediul like-urilor si re-tweet-urilor.

Digg a fost lansat in 2004, de Kevin Rose, care pe atunci avea 27 de ani. A devenit rapid cunoscut drept un agregator de continut online, fiind la un moment dat una dintre cele mai traficate pagini de internet.

Vanzarea vine dupa ce o mare parte dintre angajatii Digg au plecat in luna mai la Social Code, o subsidiara a The Washington Post.

Poza fondatorului Digg a aparut in 2006 pe coperta revistei BusinessWeek, insotita de textul „Cum a facut pustiul asta 60 de milioane de dolari in 18 luni„. El a parasit insa Digg in 2011, dupa lansarea unui nou design, care s-a dovedit nepopular si a dus la scaderea traficului. De acest lucru au profitat competitorii Reddit si Stumbleupon.

Vestea vanzarii a fost anuntata de Digg pe blog, alaturi de precizarea ca site-ul va fi combinat cu serviciul de briefing zilnic News.me.

Sursa: Pro TV