Secret Service, FBI si DIICOT au prins doi asi in IT, hackeri temuti care au spart site-ul Kaspersky

Aproape 7 milioane de euro este prejudiciul realizat in doi ani de o grupare specializata in infractiuni informatice. Printre pagubiti se numara si compania Kaspersky specializata in programe antivirus.

Procurorii DIICOT Ploiesti, ajutati de Secret Service si FBI au reusit sa dea de urma celor 13 persoane implicate in uriasa frauda.

Procurorii DIICOT Ploiesti au facut 15 perchezitii in Bucureşti, Constanta, Sinaia, Pitesti, Braila, Craiova si Sibiu. Printre cele 13 persoane retinute se afla si capii gruparii – doi tineri cosiderati asi in domeniul IT.

Acestia au reusit sa sparga site-ul oficial Kaspersky, din Statele Unite. Au operat o modificare a continutului si au redirectionat clientii catre o aplicatie pirat.

Prejudiciul creat numai companiei americane a fost de 2,5 milioane de dolari. Membrii gruparii au mai reusit sa obtina prin intermediul unor aplicatii informatice, datele unor conturi pe care le-au folosit pentru a apela numere cu suprataxa din Marea Biritanie, Spania, Siera Leone si Taiwan.

In urma acestor apeluri, in conturile infractorilor intra un procent intre 10 si 15 % din valoarea apelurilor. Cele 13 persoane implicare in frauda risca pana la 15 ani de inchisoare.

Sursa: Pro TV