Rusia, pregatita sa demonstreze fraude in alegerile prezidentiale din SUA

Rusia se pregateste sa lanseze un sistem de monitorizare de la distanta pentru a observa alegerile prezidentiale din Statele Unite, din noiembrie, a anuntat luni presedintele Comisiei Electorale Centrale ruse, Vladimir Ciurov.

Sistemul va fi functional pana la sfarsitul verii, cand vom coopera indeaproape cu partenerii nostri de la organizatiile publice„, a declarat Ciurov, in cadrul unei conferinte de presa, la Moscova. Acest sistem va analiza datele oficiale si rapoartele activistilor din fiecare stat, a precizat Ciurov.

Cred ca vom dezvalui nereguli semnificative in sistemul electoral al prietenilor nostri de pe continentul american, pe langa cele deja existente„, a adaugat oficialul rus. Premierul rus in exercitiu,Vladimir Putin, care a mai fost presedinte in perioada 2000-2008, a castigat scrutinul prezidential de duminica cu aproape 63,6% din voturi, potrivit rezultatelor definitive publicate luni seara.

Derularea acestui scrutin a fost criticata de opozitie si de misiunea de observatori a Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE). Stanislav Govoruhin, seful de campanie al lui Putin, a descris scrutinul drept „cel mai curat din istoria Rusiei”.

Sursa: Mediafax