Presedintele statului Mali, Dioncounda Traore, a fost batut de protestatari pana la inconstienta

Presedintele interimar al statului Mali, Dioncounda Traore, a fost dus la spital cu rani la cap dupa ce a fost batut de niste protestatari. Anuntul a fost facut de oficiali ai statului, citati de BBC News.

Conform surselor citate, presedintele Mali era in stare de inconstienta cand a fost adus la spital, insa ulterior a fost externat. Armata a anuntat ca a impuscat mortal trei persoane in timpul protestelor. Demonstrantii erau nemultumiti ca Traore intentioneaza sa ramana in functie inca un an, dupa lovitura de stat din martie, desi mandatul sau a expirat luni.

Cu toate acestea, liderii vest-africani au ajuns la o intelegere cu cel care a organizat lovitura de stat, capitanul Amadou Sanogo. Ei s-au pus de acord ca Dioncounda Traore sa ramana presedinte al Mali pana la organizarea alegerilor si incheierea rebeliunilor. De asemenea, intelegerea spune ca Sanogo este recunoscut ca fost sef de stat si beneficiaza de salariu si cazare.

Pana acum, capitanul Sanogo a evitat sa iasa in public cu declaratii si nici nu a facut apel la suporterii sai ca sa opreasca protestele.

Jurnalistul Martin Vogl, citat de BBC News, sustine ca soldatii i-au lasat pe demonstranti sa intre in biroul presedintelui Dioncounda Traore, aflat chiar langa palatul prezidential. „L-au batut bine de tot si i-au sfasiat hainele”, a declarat pentru Reuters purtatorul de cuvant al armatei, Bakary Mariko. El a mai precizat ca in timpul acestor proteste, fortele de securitate ale lui Dioncounda au tras cu armele in multime.

Sursa: BBC NEWS