Premierul Netanyahu, despre Iran: „Israelul a asteptat destul efectul diplomatiei. Nu se mai poate”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat ca timpul trece foarte repede si, in curand, va fi prea tarziu pentru a stopa Iranul sa construiasca bomba nucleara.

El a facut aceste declaratii la o conferinta in Statele Unite ale Americii, unde a subliniat faptul ca nu accepta ca poporul sau „sa traiasca in umbra amenintarii anihilarii totale„. Israelul se teme ca Iranul isi va construi arme nucleare, astfel ca speculatiile legate de un posibil atac asupra Teheranului au devenit tot mai accentuate.

Recent, presedintele SUA Barack Obama a declaratca mai este timp pentru discutii diplomatice, insa – de asemenea – raman in picioare absolut „toate optiunile”. Intre timp, Teheranul insista ca planurile sale nucleare sunt pasnice.

Luni seara, premierul Netanyahu a fost invitat sa vorbeasca la Comitetul pentru Afaceri Publice Americano-Israeliene, in fata a 13.000 de delegati. El a sustinut ca Israelul este „hotarat sa previna ca Iranul sa detina bomba nucleara„, potrivit BBC News.

Din nefericire, programul nuclear al Iranului a continuat sa avanseze. Israelul a asteptat ca diplomatia sa obtina rezultate, insa niciunul dintre noi nu mai poate astepta prea mult. In calitate de premier al Israelului nu imi voi lasa poporul sa traiasca sub amenintarea anihilarii.” – a declarat premierul Benjamin Netanyahu.

Sursa: BBC News