Povestea agentului dublu care a fugit cu bomba pregatita pentru un avion ce trebuia sa ajunga in SUA

Agentul infiltrat in reteaua Al-Qaida, care a livrat o bomba menita sa explodeze la bordul unui avion, este un fost sustinator al Jihadului (razboiul sfant), „convertit” de serviciile secrete saudite si care detine cetatenie britanica.

Faptul ca acest saudit avea pasaport britanic i-ar fi facilitat intrarea in Statele Unite, spera Al-Qaida in Peninsula Araba (AQPA), potrivit postului american de televiziune ABC.

Agentul dublu s-a oferit voluntar sa comita un atentat sinucigas impotriva unui avion cu destinatia Statele Unite si a fost antrenat in acest sens intr-o tabara din Yemen, precizeaza la randul sau CNN.

Insa el a fugit cu dispozitivul exploziv pe care l-a predat ofiterilor si a furnizat informatii care au permis duminica americanilor sa elimine un oficial de rang inalt al retelei Al-Qaida, Fahd al-Quso, in urma unui raid aerian in Yemen.

Potrivit CNN, barbatul a fost un sustinator al Jihadului „convertit in urma cu aproximativ un an” de serviciile saudite.
„Agentul a fost trimis in Yemen dupa ce sauditii au aflat de la informatori din tara ca un nou proiect al AQPA era in pregatire”, a adaugat postul de televiziune in pagina electronica.

Serviciile saudite si-au avertizat apoi omologii yemeniti si americani ca au un om infiltrat in Al-Qaida.

 

Sursa: Mediafax