Ponta in vizita la vila de lux renovată din banii statului special pentru Traian Băsescu

Premierul Victor Ponta a făcut o o vizită inopinată, miercuri, la Vila Dante, aflată la doar 200 de metri de Vila Lac 3, actuala reşedinţă a preşedintelui Traian Băsescu.

Împreună cu mai mulţi jurnalişti acreditaţi la Palatul Victoria, Ponta a mers la Vila Dante a RA-APPS, unde le-a spus că are date că acest imobil a fost pregătit, cu reparaţii din bani publici de peste un milion euro , ca viitoare locuinţă a lui Traian Băsescu la finele mandatului

„În 2010-2011, când salariile şi pensiile erau tăiate, această locuinţă aparţinând Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat, la solicitarea lui Traian Băsescu, a fost pregătită cu reparaţii de peste un milion euro din bani publici, pentru a fi ocupată de Băsescu după terminarea mandatului de preşedinte. A fost pregătită din bani publici ca viitoare locuinţă a lui Băsescu, faimosul slogan Să trăiţi bine se aplică doar aici”, a spus Ponta, citat de Mediafax.

El a explicat că a dorit să lase presa să filmeze şi să fotografieze acest imobil, deoarece o imagine exprimă mai mult decât vorbele.

Şeful Guvernului a mai afirmat că, deşi Vila Dante aparţinea Guvernului, a fost informat la preluarea mandatului de prim-ministru că acest imobil are un regim închis şi nici el nu a avut acces până când Crin Antonescu, din postul de preşedinte interimar, nu a vorbit cu Serviciul de Protecţie şi Pază.

„Eu, ca prim-ministru, nu voi semna ca această casă să treacă la Băsescu. Voi solicita un control şi, dacă se dovedeşte faptul, atunci Băsescu să dea banii înapoi. Sper ca Băsescu să îşi ceară scuze public celor care în 2010-2011 au suferit”, a spus Ponta presei.

Potrivit premierului, RAPPS a investit deja un milion de euro în vila Dante, despre care muncitorii care lucrează acolo susţin că este pregătită pentru Băsescu dacă îşi va duce la bun sfârşit cel de-al doilea mandat la Preşedinţia României.

La vila Dante numai o parte a mobilierului a costat 100.000 de euro , bani alocaţi de RAPPS, inclusiv după 2009, când au început măsurile de austeritate.

Statul Român a făcut investiţii în renovarea locuinţei preşedintelui chiar după ce s-au tăiat pensiile şi salariile bugetarilor. Guvernaţii au învăţat pe de rost mesajul potrivit căruia statul face eforturi să taie din cheltuieli, dar când vine vorba de aleşi însă, lucrurile se schimbă.