O femeie care si-a cumparat de pe Internet o bratara sustine ca aceasta bijuterie i-a distrus complet viata, in numai 2 ani de cand a inceput sa o poarte.

O femeie care si-a cumparat de pe Internet o bratara sustine ca aceasta bijuterie i-a distrus complet viata, in numai 2 ani de cand a inceput sa o poarte.

Jo Wollacott din Dorset si-a pierdut slujba, casa, iubitul si a inceput sa aiba halucinatii. La inceput a crezut ca este vorba de ghinion, apoi a aflat ca bratara, care ii producea iritatii serioase la mana, continea o substanta toxica foarte periculoasa.

Este vorba de abrin, o toxina interzisa prin lege, pentru ca o cantitate mica poate provoca decesul, daca este inghitita.

Problemele au inceput sa apara de indata ce a cumparat bratara, de pe E-bay. Dupa cateva saptamani, trupul ei s-a umplut de abcese, femeia a inceput sa sufere de diaree si greata, dar nu si-a dat seama ce anume ii provoca aceste stari proaste.

La scurt timp s-a despartit de iubitul ei si si-a pierdut slujba, din cauza ca lipsise foarte multe zile, fiind bolnava. Nevoita sa-si achite niste datorii, si-a vandut casa si s-a mutat intr-o locuinta mai mica, apoi si-a vandut si masina.

A inceput sa aiba halucinatii si a fost chiar internata intr-o clinica de psihiatrie din Dorchester.

“Am stat internata pentru ca aveam halucinatii. Nu stiam ce se petrece cu mine. Nici medicii nu stiau ce am si cum sa ma ajute, credeau ca ma droghez”, spune Jo.

Norocul ei a fost ca, dupa ce a pierdut cateva pietricele din bratara, a decis sa nu o mai poarte si a lasat-o pe noptiera, intr-o cutie de bijuterii.

Din momentul acela femeia si-a revenit miraculos. Nu s-a mai simtit rau si a gasit puterea sa-si schimbe cariera, angajandu-se la o firma care fabrica jucarii.

Si-a dat seama ca bratara era vinovata de necazurile ei abia cand fiul sau a adus acasa o scrisoare primita la scoala, in care femeile erau avertizate de toxicitatea acestor bijuterii.

Firma care a vandut aceste bratari le-a retras pe toate, dupa ce a aflat riscurile la care sunt expusi cumparatorii.

Sursa: Daily Mail