„Nu regret. Pot sta în faţa lui Dumnezeu cu conştiinţa împăcată”. Povestea bărbatului care a ucis 255 de oameni – FOTO


Un bărbat a ucis de-a lungul vieţii 255 de oameni, afirmând că nu regretă acest lucru şi că poate sta în faţa lui Dumnezeu cu conştiinţa împăcată.
Chris Kyle, care a făcut parte din echipa SEAL a Marinei Americane, a ucis pentru prima dată o femeie care se pregătea să atace un grup de soldaţi cu o grenadă, în Irak, scrie dailymail.co.uk.

Soldatul a povestit că a ezitat, însă ulterior a realizat că acest lucru poate duce la tragedii, aşa că a început să tragă cu sânge rece.
Bărbatul care a ucis 255 de oameni, 160 dintre aceştia fiind oficial confirmaţi de Pentagon, a ucis cei mai mulţi oameni din istoria armatei americane. Numai în cea de-a doua bătălie de la Fallujah, Chris Kyle a omorât 40 de oameni.
Recordul său l-a întrecut pe cel al sergentului Adelbert F. Waldron, care a ucis 109 oameni în timpul războiului din Vietnam, însă soldatul care a ucis cei mai mulţi oameni în timpul războiului este finlandezul Simo Häyhä, cu 542 de soldaţi sovietici omorâţi în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Înainte de a intra în Marină, Chris Kyle participa la rodeo de cai sălbatici în Texas.

Pentru recordul său, insurgenţii l-au numit „diavolul din Rahmadi” şi au pus o recompensă de 20.000 de dolari pentru capul său, însă colegii săi din trupele SEAL l-au poreclit „legenda”.

Cea mai dificilă lovitură a sa a avut loc în 2008, când a tras într-un insurgent ce avea un lansator de rachete, la o distanţă de 1,9 kilometri.
Pentru curajul său, soldatul a primit trei stele de argint şi cinci stele de bronz, după ce a fost împuşcat de două ori şi a fost la locul a şase explozii.

Kyle, care s-a retras din Marină după 10 ani, şi-a spus povestea în cartea „Trăgătorul de elită american”, care va fi lansată marţi.

„Datoria mea era să împuşc duşmanul şi nu regret. Regretele mele sunt pentru oamenii pe care nu i-am putut salva: soldaţi, prieteni. Cele mai rele momente din viaţa mea au fost în timpul în care am făcut parte din SEAL, dar pot sta în faţa lui Dumnezeu cu conştiinţa împăcată că mi-am făcut datoria”, a declarat Chris Kyle.

Kyle s-a retras din Marină în 2009, iar în prezent locuieşte în Dallas, este căsătorit şi are doi copii.