Near Field Communication. Cum putem folosi mobilul pe post de legitimatie sau carte de vizita

Tehnologia nu mai inseamna doar butoane multe si programe complicate. Imaginati-va cum ar fi sa ajungeti in masina si telefonul sa porneasca imediat navigatia spre casa.

Ori atunci cand atingeti afisul filmului, tot cu telefonul, sa puteti cumpara cu un clic biletul in sala.

Toate acestea se pot realiza cu ajutorul tehnologiei NFC sau Near Field Communication. Seamana cumva cu legitimatiile pe care multi dintre noi le folosesc la intrarea in cladiri. Un microcip din interior este activat de curentul din senzor si raspunde cu o confirmare. Adica tu atingi cu cardul, legitimatia sau mai nou telefonul, iar aparatul iti scaneaza informatia.

Am vazut deja ca putem introduce astfel date de card. Mai tineti minte demonstratia de plati prin NFC. Avem astfel de etichete pe care au fost inregistrate diferite actiuni.

De exemplu: Se poate imprima un tricou cu eticheta http://stirileprotv.ro/stiri/ilikeit/ si, oricine va scana aceasta eticheta cu NFC, va avea parte de iLIkeIT.

Sau poate vrem sa le oferim ocazia fetelor sa stie pe loc cine suntem. O atingere cu NFC si li se va deschide pe mobil profilul de Facebook.

Tot NFC-ul ne poate transforma mobilul in… legitimatie de serviciu. Vicentiu Corbu, specialist NFC, a demonstrat la iLikeIT cum putem avea parte de o solutie de pontaj electronic. Vor exista doua tag-uri: unul cu numele tau inregistrat si unul cu al lui George Buhnici, sa zicem. Dupa ce la atingem de telefon, aplicatia de pontaj se va deschide automat si va inregistra intrarile/iesirile in baza de date locala.

Vom putea vedea apoi un raport cu aceste activitati.

Alta utilizare a NFC-ului: carte de vizita electronica. Atingeti telefonul de tag si apar toate detaliile cartii de vizita.

Alta utilizare a NFC-ului: car dock. Vor fi adaugate urmatoarele actiuni pe un tag: enable WiFi, enable Bluetooth, lansare navigare GPS si setare automata a locatiei destinatie. Sa presupunem ca serviciul tau este intr-un loc aglomerat al Bucurestiului. Decizi ca de fiecare data cand pleci de la serviciu si pui telefonul in dock-ul autoturismului, GPS-ul se va conecta automat la satelit, isi va seta destinatia (si anume locuinta ta) si in timp ce conduci vei fi indrumat vocal pe unde sa o iei.
 
Sursa: Mediafax