NASA a făcut publică cea mai spectaculoasă panoramă a planetei Marte

Panorama este alcătuită dintr-un set de 817 fotografii realizate de vehiculul spaţial Opportunity în perioada 21 decembrie 2011 – 8 mai 2012.

Vehiculul spaţial Opportunity, care a ajuns pe planeta Marte în data de 25 ianuarie 2004, a realizat 817 fotografii ale Planetei Roşii, în perioada 21 decembrie 2011 – 8 mai 2012, iar specialiştii NASA au compus o imagine panoramică ce cuprinde toate aceste imagini.

După cum scrie descopera.ro, cea mai cuprinzătoare şi totodată cea mai spectaculoasă imagine surprinsă pe planeta Marte. „Imaginea oferă un context geologic bogat, ce permite o mai bună înţelegere a cercetărilor geologice şi chimice întreprinse de oamenii de ştiinţă în acest sit cu ocazia celei de-a cincea ierni marţiene a roverului Opportunity. De asemenea, în această panoramă poate fi admirat în detaliu cel mai mare crater de impact pe care l-am descoperit până acum cu ajutorul roverului”, a declarat Jim Bell de la Universitatea Arizona State.

Dârele din centrul fotografiei sunt cele lăsate de vehicul în craterul Endeavour, care are un diametru de 22 de kilometri.