Metoda sigura, simpla si ieftina prin care putem lupta cu incalzirea globala

Exista o metoda foarte simpla si eficienta de a lupta impotriva incalzirii globale. Daca ar fi aplicata la scara larga, ar avea aceleasi efecte pozitive asupra mediului ca tinerea in garaj a tuturor masinilor timp de 50 de ani.

Un studiu realizat de Universitatea Concordia din Canada a demonstrat ca o metoda foarte eficienta si ieftina de a reduce incalzirea globala este vopsirea in alb a acoperisurilor.

Mai mult, daca toate orasele din lume ar avea casele si soselele vopsite in culori deschise, acest lucru ar reduce la nivel mondial monoxidul de carbon cu 130-150 milioane de tone, echivalentul eliminarii pe 50 de ani a tuturor masinilor din lume.

Aceasta solutie a fost propusa in urna cu doi ani si de profesorul Steven Chu, secretarul american al energiei si consilierul pe probleme de mediu al presedintelui Barack Obama.

Explicatia succesului acestei metode este cat se poate de simpla: cladirile vopsite in culori deschise sunt mai racoroase si conserva mai bine energia, pentru ca aceste culori reflecta radiatiile infrarosii le soarelui.

In acest fel nu numai ca locatarul va face economie pentru a-si asigura confortul termic dorit, dar va fi combatut si efectul de sera din marile orase, scrie The Independent.