Masacru in Yemen revendicat de Al-Qaeda. Un sinucigas cu bomba a ucis cel putin 20 de persoane!

Surse oficiale citate de BBC News au declarat ca cel putin 20 de persoane au fost ucise intr-un atac sinucigas cu bomba in Sanaa, capitala Yemenului.

De asemenea, surse neoficiale sustin ca numarul mortilor ar putea fi mult mai mare. BBC vorbeste despre 63 de persoane si sustine ca in spatele acestui masacru se afla un oficial

O sursa Al-Qaeda a revendicat acest atac in exclusivitate pentru BBC.

An al-Qaeda source says one of its members carried out the suicide bomb attack on a military parade in Sanaa, Yemen, bbc.in/KVKpul

Atacul a fost comis in timpul unei repetitii a soldatilor pentru parada militara care urma sa marcheze, marti, Ziua Unitatii Nationale, la care urma sa participe si presedintele tarii. Sinucigasul era imbracat in uniforma militara si a detonat bomba chiar cand se afla in mijlocul militarilor, care marsaluiau in piata al-Sabin, in apropiere de palatul prezidential.

Martorii citati de BBC News au povestit ca explozia a lasat in urma multe ramasite umane, imprastiate de-a lungul pietei, acolo unde se tin de obicei paradele militare. La fata locului au sosit imediat ambulante care au preluat ranitii.

Ziua Unitatii Nationale marcheaza aniversarea unificarii Republicii Marxiste Democrate a Poporului Yemen, cunoscuta si sub numel de Yemenul de Sud, cu Republica Araba a Yemenului, cunoscuta sub numele de Yemenul de Nord, in 1990.

Atacul de luni vine la 10 zile dupa ce armata a lansat o ofensiva impotriva militantilor islamisti din tabara al-Qaida din Peninsula Araba, provincia Abyan. In weekend au fost ucisi cel putin 33 de militanti islamisti si 19 soldati, in urma luptelor din apropierea orasului Jaar din Abyan.

Sursa: BBC NEWS