Mai putin stres si mai multa odihna. In ce tara sa traiesti ca sa muncesti mai putin si sa te relaxezi mai mult


Una dintre dorintele pe care multi si le-au pus in noaptea Anului Nou este, fara indoiala, ca in 2012 sa imbine mai bine viata profesionala cu cea personala. In conditiile in care, in epoca moderna, tot mai multi angajati tind sa acorde mai multa atentie profesiei decat distractiilor sau odihnei, a gasi un echilibru intre serviciu si viata personala a devenit din ce in ce mai greu.
Si daca, oricat incercati, nu reusiti sa gasiti acest balans in tara de bastina, ce-ar fi sa va schimbati domiciliul?

Si nu oriunde, ci intr-o tara care acorda o mai mare importanta vietii personale a angajatilor si in care acestia au parte de cele mai multe ore de odihna.

In octombrie, Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) a publicat rezultatele unei cercetari despre echilibrul dintre munca si viata personala in tarile membre.

Elementele luate in considerare au fost numarul de ore de munca pe zi, rata somajului in randul femeilor cu copii si timpul acordat relaxarii si odihnei intr-un interval de 24 de ore.

Potrivit OCDE, copiii care au doar un parinte care munceste sunt de trei ori mai predispusi la saracie decat cei ai caror parinti muncesc amandoi. Studiile mai indica faptul ca, cu cat o persoana petrece mai mult timp la serviciu, cu atat este mai stresata, nu se relaxeaza suficient si nu face sport, ceea ce ii pune in pericol sanatatea.