MAI: 7.900 de persoane au protestat luni, la nivel naţional


Purtătorul de cuvânt al Ministerului Admnistraţiei şi Internelor (MAI), Marius Militaru, a declarat că luni, la nivel naţional au protestat 7.900 de persoane, dintre care peste 900 în Capitală, 29 de proteste sunt în desfăşurare, iar alte zece au fost finalizate.
Numărul persoanelor care protestează, luni seară, la Sibiu, faţă de Guvern şi preşedintele Traian Băsescu a ajuns la aproximativ 1.800, participanţii scandând şi numele regelui Mihai, în timp ce au străbătut jumătate din traseul stabilit pentru marş.

De asemenea, la Cluj-Napoca sunt peste o mie de persoane, iar din cauza manifestaţiei traficul rutier este blocat pe un bulevard din centrul oraşului. Din mulţime au fost aruncate câteva petarde pe şosea, clădirea Prefecturii fiind înconjurată de jandarmi. Protestatarii au afişat un banner pe care scria „Alături de huliganii din Bucureşti”.
Aproximativ 600 de persoane participă, luni seară, la un marş prin centrul municipiului Târgu Mureş, oprindu-se la Prefectură, la sediul PDL şi la Teatrul Naţional, participanţii îndreptându-se spre cel mai aglomerat cartier al oraşului.

Peste 500 de persoane protestează, luni seară, şi în Piaţa Vasile Milea din Piteşti, iar, la un moment dat, doi participanţi la acţiune l-au lovit cu pumnii şi cu picioarele pe adjunctul şefului Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş, aceştia fiind duşi la Poliţie pentru audieri.

Participanţii la mitingul din Piaţa Unirii din Focşani, care s-a încheiat în jurul orei 20.00, au adus la protest mai multe cruci pe care scria „Guvernul Băsescu” şi o coroană cu pozele preşedintelui şi premierului, iar spre finalul acţiunii numărul protestatarilor s-a ridicat la aproximativ o mie.

Totodată, aproape 300 de orădeni au protestat, luni seară, în faţa statuii lui Mihai Viteazul din Piaţa Unirii din Oradea, fluierând şi scandând lozinci precum „Băsescu şi gaşca lui să se ducă dracului!”, „Să vă ducă SMURD-ul!”, „Ieşi afară, javră ordinară!”, fără a fi semnalate incidente.