Lumina Sfanta, unul din miracolele Ortodoxiei, adusa in Romania de la mormantul lui Iisus

Este noaptea Invierii si a bucuriei imense pentru credinciosii ortodocsi si greco-catolici. In bisericile din toata tara, milioane de oameni isi vor curata trupul prin rugaciune, ca sa primeasca apoi lumina sfanta, izvorata din trupul Mantuitorului.

Avionul special inchiriat va ateriza cu focul sacru pe Aeroportul Henri Coanda din Bucuresti. Lumina sfanta este adusa chiar de la mormantul lui Iisus Christos, de un sobor de preoti, in frunte cu episcopul Varsanufie Prahoveanul.

Lumina Sfanta este un miracol al ortodoxiei, care se intampla in fiecare an de Pastele Ortodox la Ierusalim. In timpul vecerniei din Sambata Mare, intre orele 12.00 si 14.00, deasupra Sfantului Mormant se aprinde spontan Sfanta Lumina. Este un foc ce se coboara din cer, care in primele minute nu arde.

S-a demonstrat insa ca acest „fenomen” al nearderii dureaza, cu fiecare an care trece, din ce in ce mai putin. Oricum, se pare ca aceasta demonstratie a dus la convertirea a mii de martori intamplatori.

Lumina sfanta va ajunge sambata seara in 30 de catedrale episcopale din tara.

De la aeroportul Henri Coanda, avionul va pleca la Suceava, Cluj-Napoca, Satu-Mare si pentru clerul si credinciosii din nordul tarii.

Sursa: Pro TV