Lucian Bute a sosit la Bucuresti dupa ce a pierdut centura:”N-am avut puterea sa ma uit iar la meci”

Dupa ce si-a pierdut centura mondiala in lupta cu Froch, Lucian Bute s-a intors intr-o scurta vacanta in Romania, alaturi de familia sa.

Pe aeroport, Bute a sustinut o conferinta de presa unde a explicat ce s-a intamplat in ring, cum a fost dominat de Froch si unde a gresit in lupta care l-a lasat fara centura de campion mondial la categoria IBF la supermijlocie.

„Cert este ca sambata nu a fost seara mea. Imi pare foarte rau, asta s-a intamplat. Cand am fost la finala Super 6, am vrut sa am o lupta cu castigatorul. Nu am inteles de ce nu am luptat cu Ward, i-am facut o oferta lui Froch la Monreal, a refuzat-o. Am vrut un adversar credibil, o victorie cu Froch m-ar fi propulsat in primii 2 la categoria mea. Daca as fi avut un adversar de care nu stia lumea, ar fi zis ca iar lupt cu adversari usori”

„Am crezut ca pot sa castig acest meci, de aceea am si ales sa lupt la el acasa. A fost presiune foarte mare, toti erau cu el, cei 10.000 de suporteri. Din pacate, am acceptat prea mult sa stau in corzi, l-am lasat sa domine lupta de la inceput. M-a lovit, asta-i boxul, am avut moment in care am crezut ca pot sa revin in meci, iar in repriza a 3-a am avut momente bune, l-am surprins. Asta a fost sa fie, asta e boxul, m-a dominat.

„Nu pot sa-l acuz pe antrenor deloc. Eu as fi trebuit sa stau in mijlocul ringului, sa-mi folosesc alonja si viteza de executie si sa nu accept lupta in corzi, corp la corp. Am crezut ca pot sa-l atrag intr-o cursa, sa-l bat, sa cada peste mine, sa-l prind cu directa de stanga. A fost o greseala, dar atunci asa am crezut.”

„Eu nu am avut taria de caracter, puterea, sa ma uit din nou la meci. El a castigat pe merit.„, a declarat Lucian Bute pe aeroportul din Bucuresti, care a precizat ca revansa se va disputa la Monreal, in Canada.

La final, Lucian Bute le-a multumit din suflet romanilor prezenti in Anglia sa-l sustinta in lupta cu Froch, dar si celor din Roimania care au stat cu sufletul la gura in fata televizoarelor.

„Vreau sa le multumesc romanilor care au fost in Anglia. Si-au facut simtita prezenta. Si vreau sa le transmit celor de acasa sa nu-si piarda increderea in mine”

Sursa: Pro TV