Liberty Center, mall-ul din Capitala a fost scos la vanzare pentru 60 de mil de euro

Centrul comercial Liberty Center din cartierul bucurestean Rahova este executat silit si a fost scos la vanzare printr-o licitatie publica programata la 7 august, la pretul de pornire de 60 de milioane de euro, pentru datorii neachitate catre trei banci.

Mall-ul este executat pentru acoperirea unei creante totale compusa din 61 milioane euro, debit principal, plus dobanzi si penalitati, iar creditorii sunt Eurobank EFG, Alpha Bank si Bank of Cyprus, potrivit unui anunt de licitatie al executorului judecatoresc Bogdan Dumitrache.

„Debitoarea Liberty Center nu a platit, nici in urma somatiei de plata, notata in cartea funciara, sumele datorate potrivit titlului executoriu, aspect ce impune continuarea procedurii urmaririi silite imobiliare pentru recuperarea sumei datorate”, potrivit sursei citate.

Centrul comercial are o suprafata utila totala de 70.592 metri patrati si este amplasat pe un teren de 20.255 de metri patrati. In cladire exista spatii detinute, pe baza unor contracte de inchiriere, de 101 societati comerciale.

Potrivit informatiilor furnizate de creditori, marea majoritate a chiriasilor detin contracte

valabile pana la o data ulterioara licitatiei, se arata in anunt.
Liberty Center a fost inaugurat in noiembrie 2008, printr-o investitie de 70 milioane euro si avand un grad de ocupare de 100%, dar a pierdut de-a lungul timpului chiriasi precum Starbucks, Diverta, Marks&Spencer, Forever 18 sau Burger King. Centrul comercial este detinut de compania nord-irlandeza Mivan si familia Awdi.
 

Sursa: Mediafax