ISU Bucuresti: 18 persoane au fost ranite in urma accidentului de tramvai din cartierul Rahova

Un accident s-a produs in cartierul bucurestean Rahova, miercuri, doua tramvaie fiind implicate.

14.01 Seful Directiei Rutiere din Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), Lucian Dinita, a declarat ca doua persoane sunt ranite grav in urma accidentului de tramvai produs miercuri in sectorul 5 si ca „exista o problema” la nivelul transportului public, care va fi discutata cu conducerea RATB.

E o problema pe care o s-o discutam si cu conducerea RATB, (…) despre ceea ce inseamna preventie in transportul public de persoane„, a spus Dinita.

Seful IGPR a adaugat ca, desi accidentul de miercuri „nu e unul grav”, acesta vine la cateva saptamani dupa cel in care au fost implicate trei tramvaie la pasajul Lujerului, ceea ce „este regretabil”.

Potrivit lui Dinita, cercetarile privind cauzele si imprejurarile accidentului de miercuri sunt in curs de desfasurare si exista mai multe ipoteze de lucru, inclusiv o defectiune tehnica si o culpa a unui vatman.

13.53 Sapte raniti au fost dusi la Spitalul de Urgenta Floreasca, trei la Bagdasar Arseni, unul la Elias, sase la Spitalul Universitar, in timp ce un copil a fost dus la Spitalul Grigore Alexandrescu avand o contuzie de coloana cervicala.

13.34 Un tramvai al liniei 41 care se retragea la depoul Alexandria a intrat in coliziune, miercuri, in jurul orei 12.27, cu un alt tramvai al liniei 32 care mergea spre Piata Unirii, cauza urmand a fi stabilita, a declarat pentru MEDIAFAX purtatorul de cuvant al RATB, Brandusa Raeceanu.

Accidentul a avut loc in jurul orei 12.27, la intersectia Calea Rahovei cu strada Sebastian, un tramvai al liniei 41 care se retragea la depoul Alexandria intrand in coliziune cu un alt tramvai al liniei 32 care mergea spre Piata Unirii„, a spus Brandusa Raeceanu.

Ea a mai spus ca deocamdata nu poate preciza din ce cauza s-a produs accidentul, aceasta urmand sa fie stabilita dupa ce vor fi incheiate cercetarile.

Brandusa Raeceanu a adaugat ca tramvaiele nu mai circula in zona producerii accidentului, iar pentru preluarea calatorilor a fost infiintata o linie naveta, care va circula in momentul in care traficul rutier va fi deschis in zona.

Unsprezece victime au primit ingrijiri medicale in urma accidentului din Rahova, in care au fost implicate doua tramvaie, traficul in zona fiind inchis din toate cele patru sensuri, a declarat purtatorul de cuvant al Brigazii Rutiere a Capitalei, Ioana Stancu.

Deocamdata primeaza acordarea primului ajutor. Vom incepe si cercetarea la fata locului, pentru a stabili daca si ce regula a fost incalcata„, a spus Ioana Stancu.

Ea a precizat ca traficul in zona intersectiei Calea Rahova cu strada Sebastian este inchis din toate cele patru sensuri, soferii fiind directionati spre Calea 13 Septembrie si soseaua Salaj.

Unul dintre vatmani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.

12.56 Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti, Daniel Vasile, a declarat, miercuri, ca sunt cel putin sase – sapte victime in urma accidentului de tramvai din Rahova, fiind solicitate echipaje de ambulanta suplimentare.

El a precizat ca alte patru – cinci persoane au suferit atac de panica.

„Doua ambulante au plecat deja, la fata locului sunt sapte echipaje ale SMURD si se solicita suplimetnarea ambulantelor”, a spus Daniel Vasile.

Accident tramvaie Rahova

13.03 Primele sase victime ale accidentului de tramvai din Rahova au fost transportate la spitalele Universitar si Bagdasar din Capitala, a declarat, miercuri, coordonatorul SMURD Bucuresti, medicul Bogdan Oprita.

„Niciuna dintre victime nu este in stare grava. Primele sase victime ale accidentului au fost transportate la spitalele Universitar si Bagdasar din Capitala”, a spus Bogdan Oprita.

El a precizat ca pana la ora transmiterii acestei stiri sunt opt victime, printre care si un copil de 10-11 ani. Una dintre victime, o femeie, are o contuzie la nivelul coloanei vertebrale, in zona cervicala, o alta avand o posibila fractura la membre.

Oprita a mai spus ca echipajele medicale continua investigatiile, pentru a stabili daca si alte persoane au fost ranite.

Accidentul a avut loc in zona intersectiei Calea Rahova cu strada Sebastian, a declarat pentru MEDIAFAX purtatorul de cuvant al Brigazii Rutiere a Capitalei, Ioana Stancu.

La fata locului au fost trimise mai multe echipaje de politie si de interventie.

Potrivit primelor declaratii ale martorilor, in urma accidentului ar fi ranite cel putin doua persoane.

 

Sursa: Mediafax