Inventia care rezolva o problema veche de 5.000 de ani. Ce este Kuru-Kuru Nabe

Un dentist din Japonia a inventat un dispozitiv care rezolva o problema veche de mii de ani a umanitatii.

Hideki Watanabe a inventat o oala de care mancarea nu se lipeste niciodata. Si asta pentru ca alimentele se invart incontinuu. In plus, este prietenosa cu mediul inconjurator: salveaza energie electrica, reducand timpul de fierbere a apei.

Dentistul japonez si-a botezat inventia Kuru-Kuru Nabe. Chiar daca denumirea are o rezonanta amuzanta pentru romani, aceasta se traduce prin banala „Oala care invarte incontinuu”.

Kuru Kuru Nabe - 2

Inventia se bazeaza pe regulile de baza ale termodinamicii. Secretul consta in peretii sculptati ai oalei, idee care i-a venit lui Watanabe in timp ce experimenta cu ghips medical in cabinetul sau. In timp ce apa incepe sa se incalzeasca se ridica, iar peretii spiralati ai vasului directioneaza curentul intr-o miscare circulara.

Continutul vasului se incalzeste mai repede – efect obtinut din inertia apei aflate in miscare continua – iar punctul de fierbere este atins intr-un timp mai scurt.

Kuru Kuru Nabe - 4

De asemenea, apa care se invarte tinde sa se ridice pe marginile vasului, tinand alimentele in centrul oalei si departe de fundul acesteia. Astfel, mancarea nu se lipeste.

Hideki Watanabe a construit si un site de internet, menit sa explice potentialul inventiei lui, in speranta ca va gasi investitori interesati sa o produca in serie. Ce spuneti, are sanse?

Sursa: inventorspot.com