Incendiu puternic la o fabrică de cherestea din Topliţa

O fabrică de cherestea din municipiul Topliţa a fost cuprinsă de flăcări, miercuri dimineaţă, incendiul manifestându-se la o distanţă de aproximativ 15 metri de o benzinărie.

Fabrica se află la ieşirea din Topliţa către Reghin, în apropierea unei benzinării, iar incendiul a fost anunţat prin 112 în jurul orei 6.00, de către un bărbat care se afla în incinta centralei termice a fabricii în momentul izbucnirii acestuia.
Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita afirmă că incendiul izbucnit, miercuri, la fabrică de cherestea din municipiul Topliţa aflată lângă o benzinărie a fost localizat, însă intervenţia pentru stingerea focului va fi de durată, având în vedere cantitatea mare de lemn.

Fabrica de cherestea cuprinsă de flăcări, miercuri dimineaţă, se află pe drumul european E 578, la ieşirea din Topliţa către Reghin, în apropierea unei benzinării, iar pentru stingerea focului intervin aproximativ 30 de pompieri cu cinci autospeciale.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, la ora transmiterii acestei ştiri focul fusese localizat, însă intervenţia pentru stingerea incendiului va fi de durată, având în vedere cantitatea mare de lemn care arde şi suprafaţa mare pe care se manifestă flăcările.

Pompierii au izolat benzinăria, pentru ca focul să nu se extindă la aceasta.

Incendiul a fost anunţat prin 112 miercuri dimineaţă, în jurul orei 6.00, de către un bărbat care se afla în incinta centralei termice a fabricii în momentul izbucnirii acestuia.

El a declarat corespondentului MEDIAFAX că flăcările au cuprins două hale de producţie, două uscătoare şi birourile fabricii de cherestea, afirmând că suprafaţa afectată de incendiu este de mai multe sute de metri pătraţi, scrie Mediafax.

El a mai spus că incendiul este greu de stins, întrucât pompierii abia reuşesc să stingă o zonă şi alte focare izbucnesc în alte părţi ale izolaţiei acoperişului.

La o primă estimare, pompierii care intervin spun că este vorba despre o suprafaţă incendiată de aproximativ 500 de metri pătraţi care arde.

Fabrica de cherestea care arde este proprietate privată.