Google ameninta ca da in judecata serviciul de convertire Youtube-Mp3.org

Youtube a amenintat ca va da in judecate serviciul de convertire Youtube-Mp3.org

Fondatorul site-ului spune ca este un om simplu care nu isi ascunde identitatea, el spune ca il cheama Philip Matesanz, are 21 de ani si este student la informatica.

Dupa numeroasele rapoarte el pune la indoiala legalitatea acestui serviciu asa ca a cerut ajutorul a 2 avocati de renume din Germania. Ei sunt de acord ca nu exista drepturi de autor care se incalca prin furnizarea acestui serviciu, iar acest serviciu trebuie sa fie considerat legal.
– Descarcarea de continut de flux de pe YouTube de catre persoanele fizice pentru uz privat, nu are nevoie în prezent de acordul titularului dreptului de autor. Dreptul de a face copii pentru uz privat este protejat în conformitate cu § 53 alin. 1 UrhG. Acest lucru se aplica atat timp cat pe YouTube nu se incheie contracte de eficienta de utilizare cu utilizatorii sai, care se refera la interdictia de descarcare sau nu pune in aplicare masuri de siguranta tehnice care impiedica permanent stocarea de continut. Dreptul de a face copii pentru uz privat, nu este afectat de faptul ca in termenii sai de utilizare, YouTube declara în mod unilateral ca nu doreste să se faca copii.

– Drepturile de autor posibil auxiliare ale YouTube la platforma „bazai de date” nu sunt încalcate de catre utilizatori care folosesc YouTube-mp3.org, in scopul de a descarca fisiere. La cele mai multe parti nesemnificative ale bazei de date YouTube sunt reproduse. Prin urmare, nu este nici o incalcare a drepturilor de autor YouTube, in calitate de producător al bazei de date prevazute in conformitate cu § 87b alin. UrhG (Federal de Legea dreptului de autor).

Mai mult decat atat, Google a lansat o noua aplicatie YouTube pentru Android care permite inregistrari video pentru a fi descarcate si stocate intr-un mod permanent pe aparat. Nu cred ca este necesar sa comenteze acest lucru.

In timp ce el este singura persoana din aceasta „piata”, care are vointa puternica de a gasi o solutie si de a incearca sa ajunga la Google din nou si din nou, in ciuda faptului a fost jefuit, intotdeauna este ignorat si tratat prost de catre Google.

Aceasta nu este prima data cand Google a atacat serviciul Youtube-Mp3.org. Lupta impotriva acestui serviciu a inceput la inceputul anului 2010, cand Google a decis sa incalce contractele proprii prin inchiderea contului AdSense.

El a incercat sa ia legatura cu Google de mai multe ori, inainte ca acest lucru sa se intample, pentru ca intotdeauna a vrut sa gaseasca o solutie. A avut o discutie cu un angajat Google dar nu a existat nici un interes pentru a gasi o solutie potrivita. Philip Matesanz a incercat sa faca tot ce e mai bun pentru a avea o discutie cu cei de la Google, dar a fost ignorat tot timpul. Un apel recent la un sef juritic asociat Google a fost blocat de catre asistentul lui, care a spus ca va comunica cu el doar in forma scrisa, cu toate acestea el nu a raspuns la trei e-mail-uri care au  fost trimise catre el.

Philip Matesanz a creat o petitie publica sustinuta de mii de oameni care au semnat-o. Dupa ce petitia ocoleste milioane de persoane care il vor sprijini, Philip Matesanz va aparea personal la un birou Google cu un teanc imens de hartie care contine fiecare semnatura, pentru a incepe o discutie cu cei de la Google, inainte sa fie aruncat afara si sa fie ignorat din nou de catre acest serviciu.

Petitia se poate semna online accesand link-ul de mai jos si completand formularul.

http://www.change.org/petitions/ceo-youtube-allow-third-party-recording-tools-for-youtube#

 

Sursa: stirinoutati.info