Giurgiu: Cei doi tineri reţinuţi în cazul uciderii fetei de 16 ani au fost arestaţi preventiv


Cei tineri reţinuţi pentru că ar fi omorât o fată în vârstă de 16 ani, în noiembrie 2011, în judeţul Giurgiu, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile.
Nicuşor Dumitru Georgescu şi Luiza Georgiana Dumitrache au fost reţinuţi, vineri, de procurorii Parchetului Tribunalului Giurgiu, care îi acuză de omor calificat şi, respectiv, instigare la omor calificat şi proxenetism. Alături de aceştia este cercetată pentru omor calificat şi minora R.N.M., se arată într-un comunicat de luni al Ministerului Public.

Anchetatorii au stabilit că cei trei sunt principalii suspecţi în cazul crimei unei adolescente de 16 ani, al cărei cadavru a fost găsit în 28 decembrie 2011, în zona extravilană a comunei Vânătorii-Mici, din judeţul Giurgiu, într-un canal de irigaţii. Fata ar fi fost omorâtă pentru că intenţiona să sesizeze poliţiştii despre activităţile de prostituţie şi proxenetism organizate şi coordonate de Luiza Georgiana Dumitrache.
Procurorii au cerut arestarea preventivă a lui Nicuşor Dumitru Georgescu şi a Luizei Georgiana Dumitrache. Instanţa a admis propunerea procurorilor şi a dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele celor doi, pentru 29 de zile.

Totodată, procurorii au dispus luarea măsurii obligării de a nu părăsi localitatea pe o perioadă de 30 de zile faţă de minora R.N.M..

Potrivit procurorilor, în perioada august-octombrie 2011, Luiza Georgiana Dumitrache a beneficiat de pe urma victimei T.F.G., în vârstă de 16 ani, „de foloase materiale rezultate din practicarea de către aceasta din urmă a prostituţiei”.

„Pentru că victima o ameninţase pe inculpata Dumitrache Luiza-Georgina că o va denunţa pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism, aceasta a luat hotărârea să o ucidă, determinându-i în acest scop pe inculpatul Georgescu Nicuşor Dumitru (iubitul ei) şi inculpata R.N.M. să pună în aplicare acest plan”, au precizat procurorii.
În 4 noiembrie 2011, adolescenta a fost condusă de cei doi într-o comună din judeţul Giurgiu, la locuinţa lui Nicuşor Dumitru Georgescu. De aici, tânăra a fost dusă de cei doi pe un câmp dintr-o altă comună din judeţ şi ucisă prin strangulare.

„Pentru a-i dovedi inculpatei Dumitrache Luiza-Georgina că au ucis victima, i-au tăiat degetul arătător de la mâna dreaptă, după care au abandonat cadavrul victimei într-un canal de irigaţii. Cadavrul a fost descoperit la data de 28.12.2011, ulterior momentului în care familia reclamase dispariţia acesteia de la domiciliu, fiind dată în urmărire naţională”, au precizat procurorii.

Cadavrul fetei a fost găsit într-un canal de irigaţii din zona extravilană a comunei Vânătorii-Mici, judeţul Giurgiu, la aproximativ un kilometru de Drumul Naţional 61 Ghimpaţi – Găeşti, şi prezenta urme de ştrangulare la nivelul gâtului, cauza probabilă, potrivit necropsiei, fiind o asfixiere mecanică.

Victima, din municipiul Alexandria, judeţul Teleorman, fusese dată dispărută de la domiciliu şi urmărită la nivel naţional din data de 1 noiembrie 2011.

Suspecţii au fost prinşi de către poliţiştii de la Poliţia Oraşului Bolintin-Vale şi Serviciul de Intervenţie Rapidă Giurgiu.

Cercetările în această cauză au fost făcute în colaborare cu ofiţeri de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman, precum şi cu sprijinul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii.