Gimnastică: Sandra Izbaşa a cucerit medalia de aur la sărituri

Sandra Izbaşa este noua campioană olimpică la sărituri, după ce a câştigat finala disputată duminică la Londra cu un total de 15,191 puncte. Gimnasta din România, care a închis concursul, a obţinut 15,383 la prima săritură şi 15,000 la a doua, reuşind astfel să o depăşească pe marea favorită, americanca Mc Kayla Maroney.

Sportiva din Statele Unite a început excelent, primind 15,866 pentru prima săritură, însă a ratat-o pe a doua. În ciuda acestui lucru, arbitrii i-au acordat 14,300, suficient pentru a cuceri medalia de argint.

Bronzul a fost obţinut de rusoaica Maria Paseka, aceasta terminând finala cu un total de 15,050.

Prin victoria sa, Izbaşa a adus al doilea titlu olimpic al României la Londra, după cel cucerit de Alin Moldoveanu la tir.

Totodată, Sandra se află la a doua medalie de aur individuală la Jocurile Olimpice, prima fiind câştigată în urmă cu patru ani, la sol, în concursul de la Beijing.

România a mai câştigat de patru ori titlul olimpic la sărituri în concursul feminin, prin Ecaterina Szabo (1984), Lavinia Miloşovici (1992), Simona Amânar (1996) şi Monica Roşu (2004).

Sandra Izbaşa va mai concura într-o finală pe aparate la Londra, chiar la sol, acolo unde va fi prezentă şi Cătălina Ponor.

De asemenea, Ponor este calificată şi în finala de la bârnă, alături de Diana Bulimar.

Este a doua medalie câştigată de România la gimnastică la Jocurile Olimpice de la Londra, după cea de bronz adusă de echipa feminină.

În total, reprezentanţii noştri au cucerit până acum 8 medalii, 2 de aur, 4 de argint şi 2 de bronz.