Europenii prefera sa descarce in continuare de pe torrente.

Masurile de limitare a pirateriei nu au efect. Utilizatorii downloadeaza la fel de mult de pe site-urile de torrente.

Desi cateva tari europene au blocat accesul la celebrul site The Pirate Bay, masura pare sa nu afecteze download-urile de pe torrente. Mare Britanie, Olanda si alte state europene au decis sa limiteze pirateria prin interzicearea site-ului suedez de torrente.

XS4ALL, unul dintre cei mai mari provideri de servicii Internet, a publicat recent un grafic al traficului realizat pe site-urile de torrente pentru prima jumatate a acestui an. Partea din stanga a graficului corespunde lunii ianuarie, iar cea din dreapta cu iunie. Linia rosie reprezinta momentul blocarii site-ului The Pirate Bay in Olanda in luna februarie 2012.

Traficul nu a scazut in urma interzicearii site-ului suedez de torrente, internautii indreptandu-se catre alte platforme similare. Utilizatorii mai experimentati au folosit in continuare The Pirate Bay, ocolind masurile de securitate prin servere proxy sau VPN.

In urma cu doar doua zile, Parlamentul European a dat votul final legat de ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement). Acordul a fost respins prin votul 478 de europarlamentari din cei 682 prezenti in plen. Doar 39 au votat pentru ACTA, iar 165 s-au abtinut.

 

Sursa: Extreme Tech