Europa League: Rezultate înregistrare în meciurile retur din playoff

Europa League: Rezultate înregistrare în meciurile retur din playoff

Joi seară au fost programate meciurile retur din playoff-ul Europa League, iar surprizele nu lipsit, nume importante de pe continent ratând prezenţa în grupele competiţiei.

Cea mai mare surpriză a serii s-a produs la Moscova, acolo unde TSKA, câştigătoare a Cupei UEFA şi a Supercupei Europei în 2005, a fost eliminată de suedezii de la AIK Solna.

Ruşii se impuseseră în prima manşă cu 1-0 şi păreau să fi rezolvat problema calificării, însă scandinavii au întors incredibil rezultatul şi au învins cu 2-0, asigurându-şi astfel prezenţa în faza grupelor.

O altă echipă importantă care a părăsit prematur competiţia este Feyenoord, eliminată de Sparta Praga, cehii câştigând acasă cu 2-0 după 2-2 în tur. De altfel, a fost o seară neagră pentru reprezentantele Olandei, Heerenven şi AZ Alkmaar ratând de asemenea prezenţa în faza următoare.

A surprins în special felul în care Alkmaar a fost eliminată, olandezii fiind umiliţi pe teren propriu de ruşii de la Anji Mahacikala, care s-au impus cu un neverosimil 5-0, după victoria cu 1-0 din tur.

APOEL Nicosia, surpriza ediţiei trecute din Liga Campionilor, când a ajuns până în sferturile de finală, a pierdut acasă cu azerii de la Neftci Baku, scor 1-3, deşi pornea cu prima şansă la calificare după remiza obţinută în deplasare (1-1).

PSV Eindhoven a făcut scorul serii, impunându-se cu 9-0 pe teren propriu în faţa muntenegrenilor de la Zeta. Olandezii câştigaseră categoric şi în primul meci, 5-0.

La fel ca şi Inter cu FC Vaslui, şi Liverpool a trecut prin mari emoţii pe teren propriu, înainte de a obţine calificarea. Cormoranii, care câştigaseră turul cu scoţienii de la Hearts cu 1-0, s-au văzut conduşi pe Anfield, însă Luis Suarez a egalat şi a evitat astfel prelungirile.