Dupa ce a spart mai multe banci, un hacker risca o condamnare la 50 de ani de inchisoare si o amenda uriasa

Hackerul a fost acuzat de conspiratie in comiterea fraudelor informatice, furt de identitate si acces neautorizat

Un hacker in varsta de 32 de ani a fost condamnat dupa atacuri multiple de tip phishing asupra mai multor banci din statul american Georgia. Potrivit unui comunicat de presa al FBI, atacatorul ar putea primi o condamnare de pana la 50 de ani de inchisoare si o amenda de 1 milion de dolari.

Hacker-ul, pe numele lui adevarat Osarhieme Uyi Obaygbona, a fost acuzat de conspiratie in comiterea fraudelor informatice, furt de identitate si acces neautorizat in calculatoare protejate. Atacatorul a produs pagube de 1,5 milioane dolari mai multor banci printre care Chase Bank, Bank of America, ADP si Brank Bank & Trust Co.

Potrivit reprezentantilor FBI, Obaygbona forma o echipa alaturi de alti doi hackeri, Marvin Hill si Alfons. Cei trei au colaborat si cu alti hackeri, Waya Nwaki, Karlis Karklins, Charles Umeh Chidi, pentru a pune in practica atacul de tip phishing.

Atacatorul a folosit ID-uri furate pentru a face retrageri neautorizate de bani din conturile victimelor. Planul a inclus si furtul identitatii victimelor pentru retrageri neautorizare din conturile online.

Dupa o saptamana de proces, juriul l-a declarat vinovat pe Osarhieme Uyi Obaygbona. Tribunalul a programat data sentintei finale pentru luna octombrie, potrivit site-ului HOTforSecurity.