Crima care îndoliază sfârşitul anului şcolar. O învăţătoare din Franţa a fost înjughiată mortal de mama unui elev

Crima care îndoliază sfârşitul anului şcolar. O învăţătoare din Franţa a fost înjughiată mortal de mama unui elev

O învăţătoare a fost înjunghiată mortal vineri dimineaţa, la Albi, în sud-vestul Franţei, în faţa copiilor, de către mama unui elev care a fost arestată imediat, a anunţat procurorul din localitate.

Vineri „dimineaţa, o mamă a venit cu un cuţit asupra ei şi a înjunghiat, în faţa copiilor, o învăţătoare în vârstă de 34 de ani, dintr-un motiv care nu a fost stabilit” încă, a declarat Claude Derens pentru o corespondentă AFP.

„Când am venit la faţa locului, se efectuau manevre de resuscitare. Se afla în stop cardiac, în clasă”, a precizat procurorul.

Crima a fost comisă la începutul orelor în şcoala primară publică „Edouard Herriot”, în care învaţă, potrivit site-ului oraşului Albi, 284 de copii la grădiniţă şi în ciclul primar, cu vârste cuprinse între trei şi 11 ani.

Ministrul Educaţiei Naţionale Benoît Hamon „şi-a întrerupt imediat activitatea pentru a merge la faţa locului, a prezenta condoleanţe rudelor învăţătoarei şi a le oferi sprijinul”, a anunţat un purtător de cuvânt al ministerului pentru AFP.