Catalin Botezatu, reclamat la politie dupa ce a spus ca a facut sex cu o minora

Directorul Directiei Generale pentru Protectia Copilului din Ministerul Muncii, Elena Tudor, a declarat ca s-a autosesizat in cazul afirmatiilor facute de Catalin Botezatu.

Elena Tudor a spus ca dezaproba astfel de comportamente intr-o emisiune de maxima audienta, precizand ca orice persoana, inclusiv Catalin Botezatu, trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru ceea ce spune. „Pana in momentul de fata, sesizarea FONPC nu ne-a fost transmisa, dar ne vom autosesiza si vom solicita sprijin autoritatilor competente, in special Consiliului National al Audiovizualului„, a declarat directorul Directiei Generale pentru Protectia Copilului (DGPC).

Catalin Botezatu a fost reclamat de Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) pentru ca a declarat, intr-o emisiune de televiziune, ca a intretinut relatii sexuale cu o minora, federatia solicitand Ministerului Public, Directiei de Protectie a Copilului si CNA sa ia masuri.

Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copil a sesizat, joi, Ministerul Public, Directia Generala de Protectie a Copilului si Consiliul National al Audivizualului in legatura cu afirmatii facute de Catalin Botezatu in cadrul emisiunii, considerand ca au fost promovate comportamente care contravin legii.

Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copil – FONPC precizeza ca in cadrul unei emisiuni televizate domnul Catalin Botezatu a afirmat ca a intretinut relatii sexuale cu o minora in varsta de 14 ani„, se arata intr-un comunicat de presa.

FONPC precizeaza ca, potrivit legislatiei in vigoare, intretinerea de relatii sexuale cu o minora cu varsta mai mica de 15 ani constituie infractiune.

Sursa: Mediafax